x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lumea Formulei 1 este alături de germanul Schumacher. Trei scenarii posibile în legătură cu starea sănătăţii campionului

Lumea Formulei 1 este alături de germanul Schumacher. Trei scenarii posibile în legătură cu starea sănătăţii campionului

de Istvan Deak    |    Marina Constantinoiu    |    30 Dec 2013   •   11:56
Lumea Formulei 1 este alături de germanul Schumacher. Trei scenarii posibile în legătură cu starea sănătăţii campionului

Coechipierul lui Schumacher în scuderia Ferrari, între 2000 şi 2005, Rubens Barrichello, a postat un mesaj pe reţeaua Instagram în care mărturiseşte că doreşte să-şi amintească de momentele plăcute. "Ceea ce este important în viaţă este să-ţi aminteşti de momentele plăcute şi de zâmbete. Ne rugăm pentru tine!”, scrie brazilianul, care postează şi o fotografie în care Schumacher şi cu el sunt numai zâmbete pe un podium al Formulei 1.

Lumea Formulei 1 este alături de germanul Michael Schumacher, aflat în stare critică în spitalul universitar din Grenoble (Franţa), după un accident produs în timp ce schia în staţiunea franceză Meribel din Alpii francezi.

"A fost ca un tată pentru mine”
Conform cotidianului regional francez Le Dauphine, mai mulţi piloţi, între care şi actualul campion mondial, germanul Sebastian Vettel, au ţinut să-i transmită mesaje de încurajare celui care a dominat Marele Circ timp de un deceniu (1994-2004), perioadă în care a câştigat 91 de curse de Formula 1 şi şapte titluri mondiale.
”Schumacher a fost ca un tată pentru mine în Formula 1. A fost (şi va fi) alături de mine în orice stadiu al carierei mele”, a scris Vettel pe contul său de Twitter.

La rândul său, britanicul Jenson Button, a postat un mesaj în care a precizat: "Gândurile mele sunt alături de Michael Schumacher în aceste momente dificile. Michael are, mai mult decât oricine altcineva, forţa necesară pentru a trece peste o asemenea încercare”.

”Toate gândurile noastre sunt alături de Schumi şi familia sa. Sper să te refaci cât mai repede”, i-a transmis şi fostul pilot francez de Formula 1 Romain Grosjean.

"Dumnezeu să te păzească, frate!”
Unul dintre cele mai emoţionante mesaje a fost cel al brazilianului Felipe Massa, fost coechipier cu Schumacher la echipa Ferrari. "Dumnezeu să te păzească, frate. Îţi doresc să te faci bine cât mai repede Michael”, a scris Massa.
Mesaje de încurajare şi susţinere au mai postat şi Sebastien Loeb, Olivier Panis şi Jules Bianchi.

La ora 11:00 locală va fi conferinţă de presă
Peste 30 de ziarişti veniţi din mai multe ţări, precum şi fani ai fostului campion mondial, aşteptau luni dimineaţa noutăţi despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher, în faţa spitalului din Grenoble, pe un frig pătrunzător.
O conferinţă de presă despre situaţia actuală a campionului urmează să aibă loc la ora 11:00 locală, 12:00, ora României. Trei neurochirurgi şi conducerea CHU Grenoble vor lua cuvântul.

Scenarii posibile
Camille Blondeau, chirurg la centrul spitalicesc din Arras, a explicat pentru postul de televiziune francez LCI că, în acest moment, există trei scenarii posibile în privinţa stării lui Schumacher.
Michael Schumacher să se trezească în câteva zile şi să-şi revină după acest grav traumatism; să se trezească din comă, dar să rămână cu sechele neurologice sau fizice sau pur şi simplu să nu mai iasă din comă.

×
Subiecte în articol: michael schumacher accident schi