x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scoateti banii!

Scoateti banii!

09 Mar 2004   •   00:00

Presedintii de club s-au reunit ieri la sediul LPF intr-o sedinta ce poate fi asemuita cu o Adunare Generala. Principalul subiect de discutie a fost legat de datoria Agentiei de Drepturi Sportive catre Liga.

Vestea cea mai importanta este aceea ca meciurile din acest week-end, din prima etapa a returului, sunt in pericol de a nu putea fi urmarite de microbisti pe micul ecran.

AMENINTARE. La unison, conducatorii au decis sa nu permita televizarea partidelor din prima etapa in cazul in care forul controlat de Adrian Sarbu nu va achita pana joi jumatate din restanta in valoare totala de 3.000.000 de dolari pe care o are catre cluburi.

Situatia este destul de delicata, mai ales ca negocierile dintre agentie si TVR, pentru preluarea datoriei, nu par sa se finalizeze prea curand.

INCREDERE. Saptamana trecuta, oficialii televiziunilor s-au declarat foarte increzatori ca vor transmite si jocurile din retur, motivand ca au semnate contracte in derulare cu Agentia de Drepturi Sportive, care sunt achitate la zi.

Pe de alta parte, Adrian Sarbu a incercat sa propuna catorva cluburi negocierea directa a drepturilor tv, incercand sa elimine din ecuatie Liga Profesionista de Fotbal. Printre primii presedinti contactati de omul de afaceri se numara patronul Stelei, Gigi Becali, care a si confirmat dialogul.

Ajutor pentru Vasile Ianul

In sedinta de ieri s-a decis si completarea corpului de observatori pentru Divizia A. Printre numele cele mai reprezentative incluse pe listele LPF se numara fostul presedinte dinamovist, Vasile Anghel, si antrenorul Florin Halagian, in prezent fara angajament. De asemenea, presedintii de cluburi au hotarat sa stranga o suma de bani pentru sprijinirea lui Vasile Ianul, aflat momentan intr-o situatie financiara foarte delicata.

Nici un meci peste ora 20:00

CNA n-a permis ca echipa din Soseaua Stefan cel Mare sa evolueze de la ora 20:00, din cauza reclamei la vodca Stalinskaya, publicitatea la bauturile alcoolice fiind interzisa inainte de ora 22:00. "Meciul se va disputa la ora 20:00. Am discutat cu cei de la Dinamo si vor juca fara reclama pe tricouri", a precizat Dumitru Dragomir. De altfel, Dragomir s-a angajat ca nici un meci sa nu se mai dispute in retur dupa ora 20:00.

Dragomir, ca o fiara

"Nimeni sa nu incerce ceva necurat in acest retur, pentru ca atunci voi fi ca o fiara careia nu i s-a facut antirabicul", a avertizat presedintele LPF, Dumitru Dragomir. El a mai dezvaluit ca persoanele din fotbalul romanesc care fac declaratii peste limita bunului-simt vor primi sanctiunile maxime. In privinta modificarii numarului de echipe din Divizia A, Dragomir a declarat ca Liga agreeaza introducerea sistemului cu 18 echipe din sezonul 2004-2005.

Comisiile se muta la FRF

Iosif Robi Urs a fost insarcinat sa demareze formalitatile de unificare a comisiilor de apel si disciplina, noile structuri urmand a trece sub controlul FRF. Se incearca astfel evitarea suspiciunilor legate de modul in care se judeca anumite cazuri. Condusa de fostul international Alexandru Boc, Comisia de disciplina s-a aflat in prim-plan, prin absolvirea celor patru jucatori stelisti care nu s-au prezentat la echipa nationala.
( MIHAI IGIROSANU)

×
Subiecte în articol: sport