x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se lasa si Constantinescu

Se lasa si Constantinescu

21 Iul 2004   •   00:00

Tudor Constantinescu, cel mai bine clasat arbitru in topurile internationale, a decis sa se retraga din activitate, desi mai putea oficia inca un an si jumatate.

FLORIN GONGU

Dupa ce Dan Lazarescu, asistent FIFA, si-a depus cererea de retragere din activitate, din considerente medicale, un alt arbitru international a decis sa-si puna ghetele in cui.

HOTARARE. Este vorba de Tudor Constantinescu, poate cel mai bun arbitru asistent de la Nicolae Grigorescu incoace. In varsta de 44 de ani, el ar mai fi avut dreptul sa activeze inca un an si jumatate. "M-am decis sa ma retrag mai devreme decat mi-ar fi permis limita de varsta, aceasta fiind cea mai grea hotarare din viata mea. Am hotarat sa renunt acum, cand inca sunt arbitru asistent FIFA, eliberand astfel si un loc pe lista FIFA. Sa dea Domnul sa ajunga in locul meu un arbitru tanar, care sa aiba rezultatele pe care le-am avut eu pe plan international", a spus Constantinescu.

DORINTA. "Niciodata nu am avut probleme cu testele fizice. E mai bine sa ies acum, cand sunt sus." In momentul in care si-a inaintat cererea de retragere din activitate, Constantinescu si-a exprimat dorinta de a fi cooptat in corpul de observatori si, eventual, in cadrul CCA.

CARIERA IMPRESIONANTA

Tudor Constantinescu a facut parte din lotul divizionar timp de 21 de ani, din cei 26 de arbitraj. A fost arbitru asistent FIFA in perioada 1996-2004, oficiind la 90 de jocuri internationale. Este singurul arbitru asistent roman care a facut parte (2001-2003) din categoria TOP CLASS. In 1999 a condus finala mica a Campionatului Mondial U-21 din Nigeria. A fost delegat la patru meciuri in Champions League (doua cu Gilles Veissiere, unul cu Kiros Vassaras si unul cu Sorin Corpodean). "Regretul meu este ca in anul 2001, cand Corpodean era in First Class, nu a mai primit meciuri dupa scandalul creat la Steaua - Craiova, 4-1. Pentru ca nu mai era un arbitru roman in elita, eu degeaba am fost in TOP CLASS. Asa am fost delegat mai mult in brigazi mixte, care apoi s-au desfiintat", a relatat, trist, Tudor Constantinescu. Saptamana trecuta el a fost delegat in Irlanda de Nord, la Portdown - Vilnius (2-2).

AMINTIRI

"Nimic nu se compara cu meciurile din Liga Campionilor. Acolo, organizarea este perfecta. Nu exista termen de comparatie", a memorat ex-arbitrul. El a fost delegat in 12 septembrie 2001 in Liga Campionilor, la Porto - Juventus, la o zi dupa atentatele de la New York. "UEFA nici nu ne-a lasat sa plecam de acolo. Am stat trei zile acolo, asa cum era prevazut. Pe cei din Cupa UEFA, in schimb, i-au pus sa se intoarca acasa."

MINUS 4

Inaintea debutului noii editii de campionat, nu mai putin de patru arbitri asistenti s-au retras din activitate. Doi dintre ei erau pe lista FIFA, Dan Lazarescu si Tudor Constantinescu, iar ceilalti doi din lotul national, Florentin Ivan si Cristi Marinescu. Cei din urma au renuntat din motive personale, depunandu-si cererile in cadrul cursului de arbitri care a vut loc zilele acestea la Bucuresti.
×
Subiecte în articol: sport constantinescu arbitru