x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se termină azi sau mâine?

Se termină azi sau mâine?

de Marius Mihalcea    |    10 Iun 2009   •   00:00
Se termină azi sau mâine?
Sursa foto: Răzvan Păsărică/Rpressport.ro/Intact images

Dacă nu va pierde astăzi pe teren propriu în faţa Stelei, Unirea Urziceni va cuceri primul ei titlu din istorie, indiferent de decizia pe care o va da mâine TAS în privinţa celor şase puncte luate Timişoarei în turul campionatului.



Doar 90 de minute o mai despart pe Unirea Urziceni de realizarea unei performanţe de excepţie, la care jucătorii ialomiţeni, în frunte cu antrenorul lor, Dan Petrescu, nici nu îndrăzneau să viseze înaintea începerii campionatului, în iulie anul trecut. Poate tocmai din acest motiv, uitând de faptul că nu sunt încă matematic campioni, Bilaşco şi compania au prins să sărbătorească astfel câştigarea titlului imediat după ce au aflat vestea că Dinamo a pierdut acasă cu Braşovul şi a ieşit complet din această ecuaţie. Primul care a revenit cu picioarele pe pământ a fost Dan Petrescu. "Nu îmi pare rău decât că ne-am bucurat înainte. E posibil să pierdem cu Steaua şi să ia Timişoara campionatul. Pentru noi nu ar fi o tragedie să pierdem titlul. Tragedie este pentru alte cluburi", a spus "Bursucul", încercând astfel să-şi recapaciteze elevii în vederea jocului cu "roş-albaştrii". Pentru a fi sigur campioană, Unirea Urziceni are nevoie de un punct în meciul cu Steaua.

IPOTEZĂ NEFERICITĂ PENTRU IALOMIŢENI
În cazul în care ialomiţenii vor pierde jocul cu gruparea din Ghencea, iar Timişoara va câştiga la Braşov, noua campioană a României se va cunoaşte abia mâine, când TAS va comunica decizia în cazul celor şase puncte luate bănăţenilor în tur, şi pentru care aceştia au făcut memoriu. "Mă depăşeşte situaţia aceasta şi, sincer, nu o înţeleg. Nu este spre binele campionatului, ci spre răul lui că vom cunoaşte decizia TAS abia joi. Nici nu ştii dacă să te bucuri sau nu, unde să dai medaliile. Această decizie e o enigmă pentru mine. Cum e posibil ca după ultima etapă să nu se ştie o echipă câte puncte are?! Eu cred că sută la sută se va amâna din nou, pentru că sunt interese mari la mijloc", a comentat Petrescu pe marginea acestei situaţii. Legat de meciul Unirii cu Steaua, care are nevoie de victorie pentru a prinde sigur Europa League, tehnicianul ialomiţenilor a spus: "Trebuie să jucăm pe viaţă şi pe moarte. Jucătorii mei şi-au revenit, ştiu că nu sunt campioni, dar presiunea tot apasă pe umerii noştri. Jucăm cu trofeul pe masă, de meciul ăsta depinde tot!".

Marian Iancu este pesimist

Principalul finanţator al echipei FC Timişoara, Marian Iancu, consideră că echipa sa are şanse minime să mai primească cele şase puncte de la TAS. "Chiar dacă mai am 0,1 la sută şanse să primesc punctele înapoi, trebuie să fac absolut tot ce îmi trece prin cap, să inventez ceva, pentru că sunt conducătorul acestui club. Asta a fost soluţia mea, să protejez acest 0,1 la sută, ştiu de ce am făcut acest deranj. Putem termina şi pe locul patru, cam ăsta este nivelul nostru acum, la un tur preliminar de Europa League", a declarat oficialul bănăţenilor. În ceea ce priveşte partida din finala Cupei României cu CFR Cluj, de sâmbătă, de la Târgu-Jiu, Iancu a contestat delegarea lui Cristi Balaj: "Se ştie foarte bine cât de afectiv este legat Balaj de CFR Cluj. Am vorbit cu domnul Igna, dar m-a adormit. Iarăşi îi facem pe alţii deţinători de Cupă".

"Jucătorii mei nu au jucat niciodată un meci atât de important ca acesta, cu Steaua. În acest moment, şansele noastre de a câştiga campionatul sunt de 60%, iar ale Timişoarei de 40%"
Dan Petrescu - antrenor Unirea

×
Subiecte în articol: sport