x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Sentinţă injustă"

"Sentinţă injustă"

de Delia Gomoescu    |    05 Aug 2009   •   00:00
"Sentinţă injustă"

Atacantul român consideră că decizia TAS care îl obligă să plătească lui Chelsea despăgubiri de 17 milioane de euro este nedreaptă. Mutu intenţioneză să se adreseze şi instanţelor civile, chiar dacă până acum nimeni nu a reuşit să câştige pe această cale.



Atacantul Fiorentinei şi-a exprimat opinia vizavi de hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne prin intermediul unei scrisori trimise luni după-amiază agenţiei italiene ANSA. Mutu apreciază decizia TAS ca fiind nedreaptă atât pentru el, "cât şi pentru sport în general". "Referitor la recenta sentinţă dată de TAS, îmi exprim respectul faţă de această hotărâre sau faţă de orice măsură adoptată de către o autoritate de natură judiciară. În acelaşi timp, nu pot să nu îmi exercit dreptul liber de a critica o decizie care este profund injustă pentru mine şi pentru sport în general. Consider că am plătit deja scump pentru o greşeală pe care am comis-o în tinereţe şi de care, acum, mă separă ani-lumină, atât ca fotbalist, cât şi ca om", a comentat Mutu.

Jucătorul român ar vrea acum să-şi caute dreptatea în instanţele civile. "Sunt un om de sport, dar şi un cetăţean al Uniunii Europene şi cred că justiţia sportivă trebuie să respecte principiile şi drepturile fundamentale ale comunităţii. Voi analiza, bineînţeles în deplină concordanţă cu regulile sportive, orice posibilitate de a-mi apăra drepturile". Preşedintele TAS, Mino Auletta, crede însă că românul nu ar trebui să-şi facă prea mari speranţe: "Pentru avocaţii lui Adrian Mutu există posibilitatea să apeleze la o autoritate superioară. TAS este un organism de drept privat elveţian, deasupra căruia e Tribunalul Federal Elveţian. Până în prezent, în alte 50 de cazuri, toate recursurile au fost respinse. Nu spun că va fi mereu aşa, însă aşa a fost până acum". Auletta a precizat totuşi că TAS nu se va opune dacă jucătorul şi clubul Chelsea vor reuşi până la urmă să se înţeleagă: "Ştiu că există discuţii între Chelsea şi Mutu. Dacă vor să ajungă la un acord, TAS nu va interveni".

×
Subiecte în articol: sport mutu