x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Serea şi Martiş rămân în arest

Serea şi Martiş rămân în arest

27 Mai 2010   •   00:00
Serea şi Martiş rămân în arest
Sursa foto: /Intact Images

Fostul arbitru Ionică Serea şi actualul arbitru de Liga I Marius Martiş rămân în arest, după ce magistraţii Tribunalului Argeş au respins ca neîntemeiate, joi, cererile de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de cei doi. Decizia va putea fi atacată cu recurs.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Argeş, Ionică Serea şi Marius Martiş au fost aduşi la şedinţa de judecată de la Penitenciarul Colibaşi, unde au fost mutaţi după ce au fost trimişi în judecată.

Avocaţii apărării au pledat pentru judecarea cauzei cu cei doi inculpaţi în stare de libertate, însă magistraţii au respins ca neîntemeiate cererile de eliberare provizorie sub control judiciar, obligându-i pe Serea şi Martiş la plata a câte 20 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Tot joi, Curtea de Apel Piteşti a judecat recursul la decizia de prelungire a măsurii arestării preventive formulat de Ionică Serea şi Marius Martiş, care au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri Cornel Penescu şi fostul director al societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă.

Decizia judecătorilor în acest caz, care va fi definitivă, a rămas în pronunţare.

Cei doi au fost aduşi, joi, sub escortă la Curtea de Apel Piteşti, unde au solicitat magistraţilor judecarea în stare de libertate, iar ulterior au fost duşi înapoi la Penitenciarul Colibaşi.

În 25 mai, Tribunalul Argeş a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii de arestare preventivă a lui Martiş şi Serea, astfel că cei doi au rămas în arest pentru 60 de zile.

Aceştia au fost mutaţi din arestul Poliţiei Judeţene Argeş la Penitenciarul Colibaşi, după ce au fost trimişi în judecată.

În 30 aprilie, arbitrul de fotbal de Liga I Marius Martiş şi fostul arbitru Ionică Serea au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, apoi arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Argeş.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în 18 martie 2009, Ionică Serea, în calitate de arbitru delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a primit efectiv suma de 21.000 de dolari (echivalentul a 15.960 de euro) de la Cornel Penescu, acţionar majoritar al Fotbal Club Argeş Piteşti.

"Banii au fost remişi înainte de disputarea meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club Argeş Piteşti şi Fotbal Club Steaua Bucureşti, programat a avea loc la data de 20 martie 2009, prin intermediul inculpaţilor Făcăleaţă Liviu Ilie şi Martiş Marius Marian, pentru ca echipa Fotbal Club Argeş Piteşti să obţină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute, pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel de sancţiuni fotbaliştilor din echipa Steaua Bucureşti", se arată într-un comunicat de vineri al DNA.

Procurorii au luat măsura aplicării sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Penescu, Făcăleaţă, Serea şi Martiş, pentru ca instanţa să dispună confiscarea banilor pretinşi şi primiţi cu titlu de mită.

×
Subiecte în articol: sport arbitri coruptie serea penescu martiş