x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şi campion, şi golgeter

Şi campion, şi golgeter

de Marius Mihalcea    |    18 Ian 2008   •   00:00
Şi campion, şi golgeter

Ranko Despotovici, atacantul pe care giuleştenii l-au achiziţionat de la Vojvodina Novi Sad, a fost prezentat oficial ieri. Sârbului i-a fost încredinţat tricoul cu numărul 9 purtat în tur de Mazilu.

RAPID - De ziua lor, Pierre Boya şi Ionuţ Stancu au fost sărbătoriţi


Ranko Despotovici, atacantul pe care giuleştenii l-au achiziţionat de la Vojvodina Novi Sad, a fost prezentat oficial ieri. Sârbului i-a fost încredinţat tricoul cu numărul 9 purtat în tur de Mazilu.

Cel de-al doilea jucător transferat de Rapid în această pauză competiţională, după belgianul Phillipe Leonard, are obiective dintre cele mai îndrăzneţe. Cel mai bun marcator al ultimei ediţii a întrecerii interne a Serbiei, cu 17 reuşite, Despotovici, vrea să câştige titlul de campion al României, dar să se încununeze golgeter şi în Liga 1.

 

APRECIAT. “Aceste două deziderate m-au determinat să aleg Rapidul. Nu pot promite că o să înscriu 100 de goluri, însă mă angajez să lupt în fiecare minut şi secundă pentru noul meu club. Inima mea va fi dăruită Rapidului în fiecare meci”, a spus Despotovici ieri, cu ocazia prezentării sale oficiale, care a avut loc la Hotelul Crowne Plaza. Directorul executiv al giuleştenilor, Constantin Zotta, are numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului pentru care Rapid a plătit 1.200.000 de euro: “Sunt convins că Ranko îl va înlocui cu succes pe Mazilu, fiindcă este un luptător, un jucător care găseşte soluţii rapide în faţa porţii”. Despotovici a semnat cu gruparea feroviară un contract pe cinci ani şi va avea un salariu stagional de 200.000 de euro.

 

Altfel, Pierre Boya, care îşi exprimase nemulţumirea pentru faptul că nici un oficial al clubului nu l-a felicitat de ziua sa de naştere, camerunezul împlinind miercuri 24 de ani, şi Ionuţ Stancu, ce ieri a făcut 25 de ani, au fost sărbătoriţi împreună la baza ProRapid. Jucătorii şi staff-ul tehnic le-au cântat celor doi tradiţionalul “La mulţi ani!”, apoi au ciocnit cu aceştia câte un pahar de şampanie, minipetrecerea înseninându-l pe Boya. “Gata, mi-a trecut supărarea!”, a spus africanul.

 

Fără Salou

Mircea Rednic nu-l mai vrea pe atacantul ghanez Ibrahim Salou, pentru al cărui transfer negociase personal cu oficialii lui FC Bruges, grupare unde este legitimat africanul. “O dată cu venirea lui Despotovici, achiziţionarea lui Salou nu se mai justifică, fiindcă nu are rost să aruncăm 500.000 de euro pe fereastră”, a spus tehnicianul giuleştenilor. Totuşi, chiar dacă are la dispoziţie nu mai puţin de şase atacanţi, pe Despotovici, Boya, Cesinha, Buga, Burdujan şi pe Griffiths, australianul revenind după un împrumut în China, “Puriul” mai vrea unul, dar să fie liber de contract.

 

La Copăceni

Romeo Stancu a jucat ieri 60 de minute şi a marcat un gol în amicalul pe care echipa a doua a giuleştenilor l-a pierdut cu scorul de 1-3, în deplasare, în faţa formaţiei Adunaţii Copăceni. Mijlocaşul stânga se pregăteşte cu “satelitul” Rapidului după ce a fost pus pe lista de transferuri de către CA al clubului. “Mai am contract cu Rapid până la vară şi nu mă gândesc să plec. Mă voi pregăti aici, iar dacă voi fi solicitat la prima echipă, cu atât mai bine”, a spus jucătorul de 30 de ani. Brazilianul Marcos Tamandare, pus şi el pe liber va sosi în ţară zilele acestea pentru a-şi rezilia contractul.

×
Subiecte în articol: sport