x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Simplu. Fraţii Costea!

Simplu. Fraţii Costea!

de Daniel Stan    |    09 Apr 2009   •   00:00
Simplu. Fraţii Costea!
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Gazeta Sporturilor/Intact images

Gruparea din Bănie nu a ţinut cont că joacă împotriva liderului şi a ajuns, în stil entuziasmant, la al patrulea succes consecutiv. Diferenţa au făcut-o fraţii Florin şi Mihai Costea, ajutaţi de o echipă întreagă, care ameninţă serios viitorul din Liga 1.



Nu există ură mai mare în Oltenia ca împotriva lui Dinamo, iar suporterii Universităţii au simţit ziua mare a favoriţilor şi au "strivit" arena "Ion Oblemenco" în speranţa unei noi victorii în faţa duşmanilor, după şase ani. Meciul a început cu câteva minute de întârziere, în fum de petarde şi cu o mare ocazie a lui Dinamo, prin N'Doye. Numai că mijlocaşul senegalez s-a accidentat în minutul 15 şi a fost schimbat, dând peste cap tot mecanismul lui Mircea Rednic.

TĂVĂLUG OLTENESC
Moment în care tăvălugul fraţilor Costgea a năvălit. Florin, cu un "eurolgol", apoi Mihai, după o acţiune a fratelui, şi "Ion Oblemenco" era în delir. După pauză le-a fost şi mai uşor oltenilor, mai ales după eliminarea logică a lui Claudiu Niculescu. Fluierul de final s-a auzit greu. Nu mai conta, răzbunarea era desăvârşită. "Meciul l-a câştigat Universitatea şi publicul, nu fraţii Costea. Ne-a convenit adversarul, o echipă care a jucat fotbal, nu s-a băgat cu fundul în poartă", a declarat la final Mihai Costea. Tehnicianul dinamovist, Mircea Rednic, care azi împlineşte 47 de ani, a precizat: "A fost şi ghinion, regret eşecul, era un moment important pentru noi. Poate nu am gestionat bine perioada de după victoria cu Rapid". Patronul oltenilor, Adrian Mititelu, a declarat: "Este o victorie, suntem o echipă de viitor, dar nu putem discuta acum de o implicare la titlu. Trebuie să rămânem modeşti".

Multă violenţă

Dacă înainte de meci organizarea a fost ireproşabilă, neexistând decât incidente minore pe străzi între grupurile de suporteri ai celor două mari rivale, în timpul partidei forţele de ordine au avut foarte mult de lucru. Totul a început imediat după ce Universitatea a marcat golul de 2-0, atunci când peluza dinamovistă a pornit războiul cu jandarmii. La început izolat, apoi s-a ajuns la scaune aruncate spre teren şi spre suporterii rivali. Fanii roş-albilor, în jur de 300, au fost evacuaţi la pauză şi duşi în spatele Peluzei I, însă au revenit în tribune după 20 de minute. "Mulţi erau în stare de ebrietate, i-am evacuat pentru că începuseră să arunce cu scaune şi pietre în jandarmi şi în oameni nevinovaţi, iar totul risca să degenereze", au motivat forţele de ordine. Doi fani, răniţi, au avut nevoie de îngrijiri medicale. În repriza secundă, şi în peluza ocupată de galeria craioveană au avut loc altercaţii, lăsându-se cu gaze lacrimogene. Spritele s-au calmat însă, oltenii fiind probabil deranjaţi de faptul că suporterii "câinilor" au fost reprimiţi pe stadion după incidentele pe care le produseseră. Surse din Poliţie susţin că au fost aplicate mai multe amenzi contravenţionale.

×
Subiecte în articol: sport