x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sindicatul antrenorilor

Sindicatul antrenorilor

09 Mar 2004   •   00:00

Tehnicienii din Divizia A au urmat exemplul elevilor lor si s-au constituit, de ieri, intr-un sindicat al carui presedinte va fi venerabilul antrenor Gigi Staicu.

STRUCTURA. Sedinta de constituire a primului sindicat al antrenorilor romani a avut loc la sediul AFR, membri fondatori fiind Ioan Andone, Cornel Dinu, Nicolae Manea, Ionel Augustin, Dan Petrescu, Cosmin Olaroiu, Ion Marin, Florin Marin, Marin Barbu, Sorin Cartu, Gigi Staicu. Presedinte al Consiliului Director al AAFR a fost ales Gigi Staicu, in timp ce secretar general a fost numit Nicolae Manea. Cei patru vicepresedinti ai Consiliului Director sunt: Cornel Dinu, Ioan Andone, Dan Petrescu, Ionel Augustin, ultimul pentru Divizia B. Antrenorului Mircea Lucescu i s-a propus sa fie presedinte de onoare. Toate aceste numiri si propuneri urmeaza sa fie definitivate la Adunarea Generala a AAFR, care va avea loc peste doua-trei saptamani.

SCOP. Avocatul Ion Ionescu a declarat ca scopul AAFR este promovarea si apararea drepturilor antrenorilor. Ionescu va propune o lege care prevede ca, in decursul unui campionat, o echipa sa nu aiba doi antrenori. "Aceasta a fost propunerea lui Florin Marin, iar presedintii vor fi mai circumspecti atunci cand vor angaja un antrenor. Nu se poate ca dupa obtinerea unui rezultat slab sa se schimbe antrenorul ", a declarat Ionescu.

Staicu il asteapta pe Piti

Cornel Dinu a subliniat ca aceasta propunere pleaca de la garantarea stabilitatii antrenorilor: "Faptul ca este schimbat nu-i opreste dreptul la remunerare. De asemenea, trebuie sa se asigure pensii tuturor antrenorilor din Romania". Fiecare membru fondator a platit o cotizatie de un milion de lei. Presedintele Gigi Staicu asteapta ca din acest sindicat sa poata face parte si Victor Piturca. "Piturca este un antrenor bun si cred ca va face parte din asociatia noastra. Nu am luat legatura cu Florin Halagian si probabil ca este suparat ca nu a reusit in initiativa lui de a face un sindicat ", a mentionat Staicu.
( PAUL ANDONE )

×
Subiecte în articol: sport