x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Slavia Praga–FC Vaslui: Nu merg în excursie

Slavia Praga–FC Vaslui: Nu merg în excursie

de Delia Gomoescu    |    18 Sep 2008   •   00:00

Formaţia pregătită de Viorel Hizo va da piept în această seară cu echipa campioană a Cehiei pe stadionul “Eden” din Praga, de la ora 20:15.

Formaţia pregătită de Viorel Hizo va da piept în această seară cu echipa campioană a Cehiei pe stadionul “Eden” din Praga, de la ora 20:15.

După ce s-a încălzit în Intertoto, FC Vaslui este gata pentru confruntarea cu Slavia Praga din primul tur al Cupei UEFA. Băieţii lui Viorel Hizo au plecat ieri-dimineaţă către capitala Cehiei, cu speranţa că se vor întoarce acasă cu un rezultat onorabil. Misiunea vasluienilor nu este însă deloc uşoară, avînd în vedere numele adversarului, dar şi faptul că “Dulăul” nu poate alinia cel mai bun unsprezece. Lucian Burdujan şi-a reluat antrenamentele, după accidentarea suferită săptămîna trecută, dar nu va juca în partida din această seară. Antrenorul Viorel Hizo va începe probabil cu sîrbul Nemanja Jovanovici în atac, în timp ce în apărare Bogdan Panait va încerca să compenseze absenţa lui Gabriel Cânu. Hizo mai are şi varianta folosirii tînărului Dorian Andronic, dar şi a utilizării lui Bogdan Buhuş ca fundaş central, iar a lui Petar Jovanovici pe flancul drept al apărării. De asemenea, la ultimele antrenamente, tehnicianul l-a preferat pe croatul Neven Markovici în locul portughezului Hugo Luz, pe partea stîngă a defensivei.

Vasluienii au plecat ieri-dimineaţă la Praga cu o cursă charter care a decolat de pe aeroportul din Iaşi. Elevii lui Hizo au avut aseară în program antrenamentul oficial, chiar de la ora începerii jocului, 20:15. Apoi, “Dulăul” şi-a convocat elevii la o şedinţă video, pentru a fi la curent cu ultimele evoluţii ale adversarului. Chiar dacă au avertizat că nu vor fi doar turişti la Praga, la capitolul relaxare, moldovenii nu puteau rata şi o plimbare prin capitala Cehiei.

 

Cehii sînt favoriţi

Viorel Hizo şi-a avertizat jucătorii înaintea deplasării la Praga că fotbaliştii Slaviei alcătuiesc o echipă masivă, de travaliu, care e foarte puternică la fazele fixe. Tehnicianul vasluienilor este conştient că formaţia din Cehia porneşte drept favorită: “Noi plecăm cu şansa a doua în această dublă cu Slavia. Echipa cehă este mult mai familiarizată cu întrecerile europene, însă sperăm să avem o evoluţie bună. În nici un caz nu ne vom da deoparte”.

×
Subiecte în articol: sport