x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sorţi favorabili

Sorţi favorabili

de Vlad Ionescu    |    23 Iun 2008   •   00:00
Sorţi favorabili

HANDBAL  ●  Grupă accesibilă la Campionatul Mondial
Calificată după 14 ani la un nou turneu final al CM, echipa masculină a României a avut noroc la tragerea la sorţi, urmînd să evolueze în cea mai uşoară grupă.HANDBAL  ●  Grupă accesibilă la Campionatul Mondial
Calificată după 14 ani la un nou turneu final al CM, echipa masculină a României a avut noroc la tragerea la sorţi, urmînd să evolueze în cea mai uşoară grupă.

Cele 24 de echipe participante la Campionatul Mondial din Croaţia, care va avea loc anul viitor, în perioada 17 ianuarie-1 februarie, au fost repartizate în patru grupe, România făcînd parte din grupa preliminară A, alături de Franţa, Ungaria sau Bosnia, Slovacia, Panamerica II (a doua clasată în calificările panamericane, care se vor încheia la 28 iunie) şi Australia. Ungaria şi Bosnia s-au întîlnit în baraj, însă meciul-retur, disputat în Bosnia, a fost întrerupt, din cauza unor incidente provocate de suporterii gazdelor. Iniţial, IHF a dat cîştig de cauză Ungariei, dar Bosnia a depus un apel, care va fi judecat de forul internaţional. Primele trei clasate se vor califica în faza următoare a turneului, unde vor fi alcătuite  două grupe principale, din care ocupantele locurilor 1 şi 2 vor merge în semifinale. Echipele clasate pe locurile 4-6 în grupele preliminare vor evolua în Cupa Preşedintelui.

REACŢII. “Sîntem într-o grupă accesibilă. Am mai jucat cu aceste echipe, le ştim potenţialul şi putem face rezultate bune”, a declarat antrenorul Aihan Omer, care a fost prezent la tragerea la sorţi de la Zagreb. “Dumnezeu a fost român, pentru că am avut noroc. Dar să nu uităm că Dumnezeu dă, dar nu şi bagă în traistă”, a spus şi preşedintele FRH, Cristian Gaţu. Ultima prezenţă a României la CM s-a consemnat în 1995, cînd tricolorii au ocupat locul 10.


×
Subiecte în articol: sport