x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT- Stirile zilei

SPORT- Stirile zilei

11 Mar 2004   •   00:00
Lucescu ar putea fi demis

Cotidianul "Turkiye" scrie ca Mircea Lucescu (foto) va fi demis la sfarsitul acestui sezon, daca nu va castiga campionatul Turciei cu Besiktas. "Lucescu va fi dat afara daca "vulturii" nu vor lua titlul". Publicatia turca apreciaza ca presedintele Serdar Bilgili va renunta la antrenorul roman, chiar daca a afirmat in numeroase randuri ca il sustine pe Lucescu in orice conditii. Potrivit cotidianului "Sabah", Bilgili a fost prezent marti in cantonamentul lui Besiktas si lea spus jucatorilor ca nu le va mai da prime pana la finalul sezonului.

Fotbalistii cred ca au fost victimele unei inscenari

Jucatorii echipei Leicester, Paul Dickov, Frank Sinclair si Keith Gillespie, considera ca acuzatiile de viol care li se aduc sunt hilare. Trei femei au spus in urma cu o saptamana ca au fost agresate sexual de cativa fotbalisti de la Leicester, care au intrat cu forta in apartamentul pe care acestea il ocupau intr-un hotel din regiunea La Manga, din Spania. "Dickov, Sinclair si Gillespie vor fi nevoiti sa petreaca inca doua nopti in inchisoare, inainte de a fi audiati de un judecator pentru stabilirea cautiunii", scrie cotidianul "The Sun". Potrivit unui prieten al jucatorilor, tot ceea ce se intampla este o inscenare. Avocatii fotbalistilor vor recurge la imaginile filmate de camerele video din hotel, pentru a demonstra nevinovatia clientilor lor.

"Zicu e un jucator talentat"

Claudio Prandelli, antrenorul Parmei, a spus despre Ianis Zicu ca incepe sa se acomodeze cu fotbalul italian. "Zicu este un jucator talentat, si totodata posesorul unei tehnici de invidiat. A avut probleme la inceput, mai ales ca venea dupa cateva saptamani de inactivitate. Acum insa a ajuns la o conditie fizica normala", a declarat Prandelli, intr-un intreviu acordat cotidianului "Gazzetta di Parma". Opinia tehnicianului italian este impartasita si de coechipierul romanului, Daniele Bonera. "In meciurile cu Roma si Modena jocul sau a crescut mult. Cred ca pana la finalul acestui sezon Zicu va deveni un jucator important", a spus Bonera.

Federer, cosmarul lui Pavel

Andrei Pavel va juca contra croatului Ivo Karlovici, in primul tur al turneului de la Indian Wells, dotat cu premii in valoare totala de 2.779.600 de dolari. Daca va trece de Karlovici, Pavel il va intalni in turul doi pe elvetianul Roger Federer, cap de serie numarul unu, care nu evolueaza in prima faza a competitiei. Pavel si Federer s-au confruntat in acest an de trei ori, de fiecare data tenismanul elvetian fiind invingator. Tot la Indian Wells, Victor Hanescu va juca in runda inaugurala cu austriacul Jurgen Melzer, iar daca va obtine calificarea il va intalni pe cilianul Fernando Gonzalez, cap de serie numarul 25.

Remus Ganea, ultima achizitie

Ramasi descoperiti pe postul de fundas stanga, dupa plecarea lui Dancia in Rusia, cei de la FC Arges sunt foarte aproape de a-l achizitiona pe Remus Ganea, fost jucator la Universitatea Craiova, FC National si Astra. Ultima oara, fotbalistul, in varsta de 29 de ani, a evoluat in Divizia B, la Cetate Deva si va semna azi un contract pana in vara cu FC Arges. Antrenorul pitestenilor, Ion Moldovan, il cunoaste foarte bine pe Ganea, pe care l-a promovat in nationala de tineret, al carei tricou l-a imbracat de peste 40 de ori. (Paul Andone)

Un suporter l-a lasat pe arbitru in fundul gol

Un suporter a intrat pe teren si i-a dat jos sortul si chilotii arbitrului Jacky Temmerman, in timpul meciului dintre echipele Young Stars Eeklo si FC Zelzate, din campionatul de amatori al Belgiei. "Acel om si-a batut joc de mine in fata a sute de suporteri. Nu voi mai avea niciodata curaj sa arbitrez un meci. Sa isi caute alt prost care sa fie dispus sa ramana in fundul gol pentru 20 de euro pe meci", a spus Temmerman. Suporterul, in varsta de 20 de ani, este jucator al unei alte echipe de amatori, KFC Eeklo, si ar putea fi suspendat pe viata de catre Federatia Belgiana.

Caz rezolvat

Dupa ce "Jurnalul National" a relatat ca Scoala de Fotbal "Florin Halagian" nu mai poate functiona, deoarece "Armeanul " a decis sa se retraga din actele firmei, Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti a reusit sa gaseasca o solutie prin care cei 100 de copii legitimati sa-si poata continua activitatea. Forul prezidat de fostul asistent FIFA, Vasile Avram, a decis sa permita participarea celor 4 grupe de juniori la toate competitiile, urmand ca pana la finalul campionatului Florin Telmus, patronul scolii, sa schimbe denumirea echipelor.

Calendar gratuit cu meciurile diviziilor A si B

Editia de azi a "Gazetei Sporturilor " este insotita de un poster gratuit, care contine meciurile din diviziile A si B. Tiparit fata-verso, calendarul cuprinde programul returului actualului campionat intern de fotbal. O nota practica a posterului este oferita de "tabelele de marcaj" din dreptul fiecarui meci, unde impatimitii fotbalului isi pot nota rezultatele finale ale meciurilor. Calendarul diviziilor A si B a fost tiparit in 110.000 de exemplare.

Presedintele a fost arestat

Karl-Heinz Wildmoser, presedintele clubului Manchen 1860, a fost arestat provizoriu, in cadrul unei anchete privind un caz de coruptie. Investigatia este legata de construirea unui nou stadion in Manchen, "Allianz-Arena", care urmeaza sa gazduiasca meciul de deschidere al Cupei Mondiale din 2006. Politia a efectuat perchezitii la sediile celor doua cluburi din capitala Bavariei, 1860 Manchen si Bayern, ale caror echipe urmeaza sa evolueze pe noul stadion. Wildmoser a fost acuzat ca ar fi oferit informatii confidentiale, din caietul de sarcini, firmei austriece care a castigat in final licitatia pentru construirea stadionului, primind in schimb suma de 2,8 milioane de euro.

30 de ani de la ultimul titlu mondial

La 10 martie 1974, la Berlin, echipa Romaniei, antrenata de Nicolae Nedef si Oprea Vlase, a invins, in finala Campionatului Mondial de handbal masculin, echipa RDG-ului, cu 14-12, castigand al patrulea titlu mondial. Presedintele FRH, Cristian Gatu (foto), prezent ieri la aniversare, a declarat ca ar fi preferat sa sarbatoreasca doi ani de la castigarea ultimului titlu mondial: "Cum optimismul trebuie sa ne caracterizeze, eu cred ca va veni si momentul in care vom fi din nou cei mai buni". La celebrare au fost prezenti antrenorul lotului feminin, Cornel Otelea, secretarul general, Mihail Marinescu, si componenti ai lotului masculin din 1974.

×
Subiecte în articol: sport