x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei

SPORT - Stirile zilei

06 Mar 2004   •   00:00
1.000 de euro pentru un gol

Fiecare gol marcat de echipa nationala a Germaniei la Campionatul European din Portugalia va insemna cate un ajutor de 1.000 de euro pentru copiii strazii din Romania. Initiativa caritabila apartine fostului international si capitan al lui Bayern Manchen, Thomas Helmer. Helmer va fi sustinut in demersul sau de catre firma de confectii pentru barbati Engbergs SARL, care va dona suma de bani rezultata dupa numarul de goluri pe care Germania le va marca la Euro 2004. Actiunea destinata copiilor romani va incepe pe data de 31 martie, cand nemtii vor intalni Belgia, intr-un meci amical care va avea loc la Koln si va dura pana la o eventuala prezenta a "panzerelor" in finala de pe 4 iulie. "Cel mai greu va fi sa-i stimulez pe fostii mei colegi sa marcheze un numar cat mai mare de goluri", a spus Helmer cand a fost intrebat ce va fi mai dificil sa intreprinda in campania respectiva. Reamintim ca Germania va disputa pe data de 28 aprilie un meci amical la Bucuresti, pe stadionul Giulesti, impotriva nationalei Romaniei.

Un cersetor roman a devenit fan Inter

Un suporter al echipei Internazionale Milano a facut cadou abonamentul sau din acest sezon unui cersetor de origine romana, In semn de protest pentru prestatiile slabe ale formatiei favorite, informeaza site-ul "goalcity. com". Intamplarea a avut loc dupa ce Internazionale Milano a fost invinsa, duminica pe teren propriu, cu 3-1, de Brescia. Suporterul interist, in varsta de 22 de ani, a facut cadou abonamentul pe care il avea pentru meciurile echipei favorite in acest sezon unui cersetor de origine romana, Alex.

Fetele joaca pentru locul 5

Echipa masculina de tenis de masa a Romaniei a invins joi, cu 3-2, formatia Poloniei, in grupa D, esalonul secund, din cadrul Campionatelor Mondiale de la Doha. Selectionata Romaniei a jucat aseara impotriva Croatiei, in ultimul meci al grupei. La feminin, in turneul pentru locurile 5-8, Romania a invins Rusia cu 3-1 si joaca azi pentru locul 5 cu Germania.

S-au vandut un milion de bilete

Organizatorii Euro 2004 au anuntat ca au fost vandute deja aproximativ un milion de bilete din cele 1,2 milioane disponibile. "Vanzarea biletelor depaseste asteptarile noastre. Este un mare succes financiar", a declarat presedintele Federatiei Portugheze de Fotbal, Gilberto Madail. Din tichetele vandute, 400.000 au fost cumparate de catre public, 130.000 de catre partenerii comerciali ai Campionatului European, iar 350.000 au fost atribuite diferitelor federatii de fotbal. Alte 108.000 de bilete au fost rezervate pentru federatiile ale caror nationale s-au calificat la turneul final.

Fouhami prefera Alania

Dorit cu insistenta la Dinamo de antrenorul Ioan Andone, dupa despartirea de belgianul Delwarte si problemele contractuale cu Stefan Preda, internationalul marocan Khalid Fouhami a ales sa-si continue cariera in campionatul Rusiei. Ultima oara coleg cu Lucian Marinescu la Academica Coimbra, Fouhami (31 de ani) a semnat joi seara un contract pe doi ani cu prim-divizionara Alania Vladikavkaz, care a incheiat campionatul precedent pe locul 13. (Mihai Igirosanu)

Englezii ar fi schimbat selectionerul

Intrebat ce s-ar fi intamplat daca Anglia ar fi ratat doua calificari consecutive la turneele finale, presedintele federatiei, Geoffrey Thompson, a declarat ca primul lucru la care s-ar fi gandit ar fi fost antrenorul. "Ne-am fi pus intai intrebarea daca antrenorul are calitatile necesare. Cred ca este foarte greu ca presedintele unei federatii sa fie considerat vinovat pentru astfel de esecuri. Rolul sau este mai vast", a spus Thoompson. (Paul Andone)

Owen, amenintat cu moartea

Michael Owen a declarat intr-un interviu aparut pe site-ul oficial al lui Liverpool ca a primit mai multe scrisori de amenintare cu moartea. Marti, purtatorul de cuvant al gruparii engleze a anuntat ca si managerul francez Gerard Houllier a primit un astfel de mesaj, in urma cu trei saptamani. Owen a declarat ca tuturor persoanelor publice li se poate intampla sa primeasca scrisori de amenintare.

×
Subiecte în articol: sport