x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi A fost sau nu a fost?

A fost sau nu a fost?

27 Noi 2008   •   00:00
A fost sau nu a fost?

În urmă cu patru ani, România dădea lovitura la Campionatul Mondial de Schi Alpin pentru Juniori, competiţie găzduită de Maribor – Slovenia.



Dintre juniorii mici, Alexandru Barbu a fost singurul care a terminat probele din cadrul Combinatei Alpine şi a fost anunţat de către crainicul evenimentului ca fiind campion mondial. 

Senzaţional!!! Uluitor!!! Incredibil!!! O performanţă fără precedent pentru ţara noastră. Regulamentele FIS spun că un rezultat este omologat doar atunci când un sfert dintre schiori trec linia de sosire. Prin urmare, sibianul nu şi-a mai primit medalia de aur la festivitatea de premiere.

SCANDAL.
La acea vremea, rezultatul lui Barbu a creat mari controverse în schiul alpin românesc. Invidioşi pe rezultatul sportivului antrenat la acea vreme de Florin Cristea, mulţi dintre schiorii de la noi refuză şi acum să recunoască titlul obţinut de cel alintat "Alică".

El a uitat repede de CM de la Maribor şi acum nu se gândeşte decât la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver, din 2010. "Nu mai contează ce a fost. Ştiu că multora nu le-a picat bine ce rezultat am avut în Slovenia. Pe mine m-a mirat faptul că mulţi schiori au început să mă vorbească de rău. E pro­blema lor ce spun, dar în 2004 eu am fost desemnat cel mai bun schior din lume la juniori mici", a declarat Barbu.   

VIITOR. În vara acestui an, schiorul din Sibiu a decis să-şi schimbe antrenorul. Acum se pregăteşte sub comanda italianului Beppe Trevisan, cel care a pregătit lotul naţional al Argentinei pentru Olimpiada din 2006, de la Torino. Este foarte încrezător în antrenorul său şi nici nu concepe să nu participe la Jocurile Olimpice din 2010, de la Vancouver – Canada, chiar dacă Ioan Nan este mai bine clasat decât el în clasamentele întocmite de Federaţia Internaţională de Schi.

Alexandru Barbu este cel mai complet schior din România, el concurând în toate cele patru probe: Slalom, Slalom Uriaş, Super G şi Coborâre.

×
Subiecte în articol: competitori