x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Adversarul lui Jo Jo Dan a făcut categoria doar dezbrăcat

Adversarul lui Jo Jo Dan a făcut categoria doar dezbrăcat

11 Feb 2011   •   10:56
Adversarul lui Jo Jo Dan a făcut categoria doar dezbrăcat
Sursa foto: /ruefrontenac.com

151372-498200.jpgAdversarul lui Jo Jo Dan, americanul Steve Forbes, a avut mari emoţii la cântarul dinaintea luptei de sâmbătă dimineaţă. Deoarece cântarul arăta câteva grame peste limita categoriei uşoare, 63,5 kilograme, Forbes nu a ezitat să renunţe şi la lenjeria intimă pentru a face categoria. În schimb, românul Jo Jo Dan nu a avut probleme la cântar.

"Nu mă aştept la un meci de plăcere cu Jo Jo Dan. Acest tip este un pugilist neînvins. Înfrângerea sa din Turcia, de anul trecut, nu a fost meritată. M-am uitat de mai multe ori la înregistrarea acelui meci şi susţin că Dan l-a învins pe turcul Selçuk Aydin. Este un stângaci abil, care variază bine atacurile. Numai că eu sunt mai experimentat decât el şi ştiu cum să îl neutralizez. Jo Jo Dan este bine clasat în plan mondial. Eu am 33 de ani, la fel ca Floyd Mayweather jr., sunt un pugilist inteligent şi matur, astfel că vreau să îl înving pe Dan", a spua Forbes.

Pugilistul român Ionuţ Ion, alias "Jo Jo Dan", îl va întâlni sâmbătă, începând cu ora 4:00, în cadrul unei gale organizate în Montreal, pe americanul Stevie "2 Pound" Forbes, fost campion mondial în versiunea IBF. Meciul va conta pentru categoria uşoară, 63,5 kilograme.

Steve Forbes, în vârstă de 33 de ani, are 43 de meciuri la profesionism, dintre care 35 de victorii (11 prin KO) şi opt înfrângeri. De-a lungul carierei, Forbes a boxat împotriva pugiliştilor Oscar de la Hoya şi Andre Berto, pierzând de fiecare dată la puncte.

Ionuţ Ion, în vârstă de 29 de ani, are 28 de meciuri, dintre care 27 de victorii, 15 prin KO, şi o înfrângere. Românul se află pe locul 3 în versiunea WBC şi pe 7 în versiunea WBA şi a fost desemnat de WBC să participe în următorul meci eliminatoriu ce îi va permite învingătorului să îl întâlnească pe deţinătorul centurii, americanul Andre Berto. În iunie 2010, Jo Jo Dan a fost învins în meciul pentru titlul interimar al categoriei semimijlocii, în versiunea WBC, de turcul Selçuk Aydin.

×