x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alexandra Dulgheru, învinsă de Şarapova după un meci maraton

Alexandra Dulgheru, învinsă de Şarapova după un meci maraton

30 Mar 2011   •   10:23
Alexandra Dulgheru, învinsă de Şarapova după un meci maraton
Sursa foto: /Reuters

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru, favorita numărul 26, a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova (numărul 16), în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami, într-un meci desfăşurat pe durata a trei ore şi 28 de minute, scor 3-6, 7-6 (8/6), 7-6 (7/5).

Dulgheru a început perfect şi s-a impus cu 6-3 în primul set. În cel următor s-a mers până la tie-break, unde Alexandra a revenit de la 1-6, dar doar pentru a pierde cu 6-8. Decisivul avea să fie şi el tensionat: românca a servit pentru meci la 5-4, dar s-a ajuns din nou la tie-break. Dulgheru a egalat după ce a fost condusă cu 5-3, însă Şarapova s-a impus în final cu 7-5.

Dulgheru şi Şarapova s-au întâlnit pentru prima oară, iar rusoaica va juca în semifinale cu germanca Andrea Petkovic (numărul 21), care a trecut de Jelena Jankovic.

În meciul cu Dulgheru, Şarapova a comis 86 de greşeli directe, de două ori mai mult decât românca, şi a făcut 17 duble greşeli.

Pentru accederea în sferturi, Alexandra Dulgheru va primi un cec în valoare totală de 64.700 de dolari şi 250 de puncte WTA.

×
Subiecte în articol: tenis sporturi alexandra dulgheru