x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Andreea Mitu, calificată pe tabloul principal la Nurnberg

Andreea Mitu, calificată pe tabloul principal la Nurnberg

17 Mai 2015   •   15:53
Andreea Mitu, calificată pe tabloul principal la Nurnberg
Sursa foto: wikimwdia commons

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu s-a calificat pe tabloul principal al turneului WTA de la Nurnberg (Germania), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, duminică, după ce a învins-o în meciul decisiv pe Andrea Hlavackova (Cehia), cu 6-2, 6-3.

Mitu (23 ani), aflată pe locul 101 în ierarhia mondială, a trecut într-o oră și 14 minute de Hlavackova (28 ani), care ocupă locul 182 în clasamentul WTA.

Românca, victorioasă în primul tur al calificărilor cu 6-3, 6-3 în fața altei cehoaice, Tereza Martincova, și-a asigurat un cec de 1.694 euro și 19 puncte WTA. În schimb, Ana Bogdan a fost învinsă în primul tur preliminar de suedeza Rebecca Peterson cu 6-3, 6-2 și a primit 484 euro și un punct WTA.

Alte două românce figurează pe tabloul de dublu, Elena Bogdan și Raluca Olaru. Bogdan face pereche cu Eva Hrdinova (Cehia), urmând să joace în primul tur cu cuplul Natela Dzalamidze (Rusia)/Svetlana Pirajenka (Belarus). Olaru și Lara Arruabarrena (Spania) sunt favoritele nr. 4 ale probei, iar în runda inaugurală vor înfrunta cuplul german Anna-Lena Friedsam/Carina Witthoeft. 

Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: Andreea Mitu