x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australian Open: Kim Clijsters a câştigat finala fetelor

Australian Open: Kim Clijsters a câştigat finala fetelor

29 Ian 2011   •   16:36
Australian Open: Kim Clijsters a câştigat finala fetelor
Sursa foto: /Reuters

Belgianca Kim Clijsters a câştigat în această dimineaţă Openul Australiei, după ce a învins-o în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 6-3, pe Na Li, peima jucătoare din China calificată în finala unui turneu de Grand Slam.

Clijters a obţinut astfel al patrulea titlu de Grand Slam din carieră, dar şi un cec în valoare de 2,2 milioane de dolari australieni. Aflată, probabil, la ultimul turneu australian, sportiva de 27 de ani nu pierduse nici un set până în finala cu Na Li.

Clijsters a început bine şi a condus cu 2-0 în primul set, dar apoi a pierdut şase din următoarele şapte jocuri şi, implicit, primul set, după numai 38 de minute. Chinezoaica a început cu un break actul secund, a condus apoi cu 3-2, dar Clijsters a reuşit să-şi adjudece şase gameuri consecutive şi a egalat scorul la seturi.

În "decisiv", belgianca a condus din nou cu 2-0, dar de această dată Na Li nu a mai reuşit să întoarcă scorul. Clijters s-a impus după mai bine de două ore de joc şi o depăşeşte în ierarhia mondială pe Vera Zvonareva, urcând pe locul doi.

×