x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australian Open: Murray, în finală

Australian Open: Murray, în finală

28 Ian 2011   •   15:02
Australian Open: Murray, în finală
Sursa foto: /Reuters

Britanicul Andy Murray, al cincilea favorit, l-a învins, cu scorul de 4-6, 7-6 (2), 6-1, 7-6 (2), pe spaniolul David Ferrer, cap de serie numărul 7, şi s-a calificat în finala Australian Open, fază a competiţiei în care îl va avea adversar pe sârbul Novak Djokovic, numărul 3 mondial.

Britanicul este pentru a doua oară consecutiv în finala Australian Open, după ce anul trecut a fost învins de elveţianul Roger Federer. Murray nu are în palmares nici un titlu de Grand Slam, dar a mai jucat o finală, în 2008, la US Open, de asemenea pierdută în faţa lui Federer.

Murray şi Djokovic s-au întâlnit până acum de şapte ori, sârbul câştigând patru partide, dar de fiecare dată când cei doi au evoluat în finala unui turneu, învingător a fost actualul număr 5 mondial (Miami - 2009 şi Cincinnati - 2008). De altfel, finala turneului Masters de la Miami din 2009 a consemnat ultima întâlnire Murray - Djokovic în circuitul profesionist masculin.

Djokovic este pentru a doua oară în finala unui turneu de Grand Slam, după ce în 2008 a câştigat Australian Open, învingându-l pe francezul Jo-Wilfred Tsonga. Tot atunci a fost înregistrată ultima finală de Grand Slam în care nu a evoluat Rafael Nadal sau Roger Federer, jucătorii care au dominat tenisul mondial în ultimii ani.

×