x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australian Open: Rafa Nadal, eliminat în sferturi!

Australian Open: Rafa Nadal, eliminat în sferturi!

de Dragos Stoica    |    26 Ian 2011   •   09:28
Australian Open: Rafa Nadal, eliminat în sferturi!
Sursa foto: /Reuters

Momente triste miercuri pentru Rafael Nadal. Deşi a visat să cucerească în Australia cel de-al patrulea Turneu de Grand Slam consecutiv, în con­diţiile în care şi-a adjudecat până acum Roland Garros, Wimbledon şi US Open, primul favorit al com­pe­tiţiei i-a căzut victimă tocmai prie­te­nului său David Ferrer, dar şi unei ac­cidentări ce l-a lovit încă din debutul meciului.

La scorul de 2-1 pentru Ferrer, „Rafa” a simţit dureri puternice la coapsa piciorului stâng, fiind ne­voit să se retragă la vestiare. A re­venit pe teren după câteva minute, cu un bandaj imens pe picior, dar, aşa cum avea să recunoască la final, me­ciul era deja pierdut, în pofida unei du­rate totale de două ore şi 33 de minute pâ­nă la deznodământul previzibil. Scor final 6-4, 6-2, 6-3 pentru Ferrer.

„Nu m-am simţit bine, dar nu pot spune nimic despre accidentarea mea, pentru că încă nu ştiu exact despre ce este vorba. Din respect pentru învingător, care îmi este prieten, prefer să vorbesc despre meci. Când pierd, se spune mereu că am o proble­mă şi nu vreau să las această impresie. Am făcut tot ce am putut în con­diţiile date. David merită să meargă mai departe, îi ţin pumnii!”, a spus Nadal după meci.

Cotat la începutul turneului drept al şaptelea favorit, Ferrer a obţinut miercuri cea de-a patra victorie contra lui Nadal din 15 întâlniri, ultimul său succes datând din 2007, pe o su­pra­fa­ţă rapidă. În semifinale, spaniolul îl va întâlni pe britanicul Andy Murray, al cincilea favorit, în timp ce în cealaltă semifinală se vor întâlni el­veţianul Roger Federer, cap de serie numărul doi, şi sârbul Novak Djokovici, al treilea favorit.

×