x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Băsescu a inaugurat noul sediu al Comitetului Olimpic Român

Băsescu a inaugurat noul sediu al Comitetului Olimpic Român

de Mihai Igirosanu    |    27 Sep 2011   •   09:36
Băsescu a inaugurat noul sediu al Comitetului Olimpic Român

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, seful Comitetului Olimpic International, Jacques Rogge, si alte personalitati din sport au inaugurat, marti, noul sediu al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si Muzeul Olimpic.

La eveniment au mai participat presedintele Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey, presedintele COSR, Octavian Morariu, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, presedintele Agentiei Nationale de Sport si Tineret, Doina Melinte, fostii sportivi Ion Tiriac, Nadia Comaneci, Ivan Patzaichin, precum si alti campioni olimpici.

Intre invitatii straini a fost si presedintele Comitetului Olimpic Sarb, fostul baschetbalist Vlade Divaci.

"Este un mic moment pe care il daruim din toata inima acelora care ne-au produs bucuria performantei. Sportivii romani, cei care au daruit romaniloror bucurie, satisfactie, mandrie, chiar mandria de a fi romani, le datoram momentul de azi. Fara victoriile lor probabil ca aceasta casa nu ar fi fost construita", a declarat Traian Basescu.

El a adaugat ca nu va incerca sa faca o enumerare a victoriilor romanesti, pentru ca ar risca sa-l omita chiar pe Ivan Patzaichin.

"Cei care ati castigat medalii de bronz, argint si aur ati construit un tezaur de mandrie la care ar trebui sa facem apel azi. Poate ca partea de muzeu din aceasta cladire ii va face pe multi dintre cei care o vor vizita sa aiba sentimentul pe care noi il avem de ani de zile cand privim jocurile olimpice si victoriile sportivilor nostri. Avem nevoie ca generatia tanara de azi sa incerce sa-si gaseasca resursa de forta si mandrie chiar si in performantele sportivilor, nu numai in istoria Romaniei", a continuat seful statului.

×