x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Biatlonul, sport de familie

Biatlonul, sport de familie

27 Noi 2008   •   00:00
Biatlonul, sport de familie

În clipa de faţă, liderul bia­tloniştilor români este Roland Gerbacea, sportiv care a şocat pe toată lumea cu rezultatele sale din Cupa Europei.



Legitimat la Dinamo Bucureşti, "Roli" provine dintr-o familie simplă, în casa căreia nu se discută decât despre biatlon. Rezultatele românilor în acest sport se justifică prin faptul că cei care îl practică nu au o situaţie materială strălucită şi pleacă de acasă în căutarea gloriei. Întoarcerea la părinţi fără nici o medalie la gât este similară cu o înfrângere usturătoare.

RASÂ BUNÂ. Chiar dacă nu are un rival cu care să se bată în ţară, Gerbacea se pregăteşte în continuare cu aceeaşi ambiţie şi lucrează suplimentar în fiecare zi.

"Când suntem în cantonament mă trezesc mai devreme decât ceilalţi colegi ai mei şi fac o alergare uşoară înainte de micul dejun", povesteşte Roli. El mai are încă şase fraţi, din care trei sunt campioni naţionali la categoria lor de vârstă.

Sezonul ce urmează se anunţă foarte greu pentru Gerbacea, care şi-a propus ca în 2010 să participe la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver. Până acolo are mult de tras în Cupa Europei, acolo unde îşi doreşte o medalie împreună cu ştafeta. Nu s-a plâns niciodată şi a ştiut de fiecare dată când să deschidă gura.

×
Subiecte în articol: schi fond/biatlon