x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bute a ajuns în România: "Sunt foarte fericit că boxez acasă"

Bute a ajuns în România: "Sunt foarte fericit că boxez acasă"

24 Iun 2011   •   13:41
Bute a ajuns în România: "Sunt foarte fericit că boxez acasă"

Campionul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, a sosit in aceasta dupa-amiaza in Romania, tinand si o scurta conferinta de presa in Salonul Prezidential al Aeroportului "Henri Coanda" din Bucuresti.

"Sunt foarte fericit sa fiu aici in fata dumnevoastra, ma bucur ca este un interes atat de mare pentru acest meci. Am emotii pentru acest joc, asteptam de mult acest moment. Sunt fericit, le multumesc inca o data celor care s-au implicat in organizarea acestui eveniment. Va fi o presiune in plus pe umerii mei pentru ca joc in fata propriilor suporteri, m-am pregatit foarte mult pentru acest meci. Va astept cu totii pe 9 iulie la Romexpo. Am nevoie de sprijinul romanilor, va fi un meci spectaculos", a fost primele cuvinte ale lui Lucian Bute.

"Sper sa castig fiecare repriza in parte, iar daca voi avea ocazia sa termin meciul inainte de limita, cu siguranta o voi face. Cred ca va fi o atmosfera ca la un meci de fotbal. Sunt capabil sa ma concentrez asa cum trebuie la ceea ce am de facut. Nu am probleme cu accidentarile, sunt pregatit. Mai am vreo 4-5 kilograme de dat jos, dar nu va fi nici o problema", a mai spus campionul roman.

"Mendy are o experienta foarte mare in boxul amator si in cel profesionist, nu are nici o infrangere, sper sa aiba primul esec pe 9 iulie. Mi-e dificil sa boxez cu un stangaci, dar m-am pregatit in acest sens. Si Brian Magee, ultimul meu adversar, e tot stangaci. Vor fi multi canadieni care ma vor sustine aici, meciul va fi urmarit si in Canada si cu siguranta voi fi urmarit si acolo de cateva milioane de oameni. Anul acesta ne-am decis sa disput trei meciuri, desi de obicei am doua pe an, nu cred ca vor fi probleme in acest sens", a mai declarat Bute.

Pugilistul a fost insotit in Romania de trei persoane din staful sau, printre care se afla antrenorul Stephane Larouche, urmand ca la sfarsitul saptamanii sa vina si restul echipei sale de pregatire. El a fost intampinat la aeroport de presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

Lucian Bute va locui timp de doua saptamani in apartamentul Bussines Suite din Hotelul JW Marriott si se va pregati, cel mai probabil, la sala Dinamo. El va boxa pe 9 iulie, la Romexpo, cu francezul Pean-Paul Mendy, in cadrul galei "Campion pentru Romania", in care pugilistul roman isi va pune pentru a opta oara in joc centura mondiala.

×