x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bute, înfrânt de Froch prin KO în repriza a cincea (VIDEO)

Bute, înfrânt de Froch prin KO în repriza a cincea (VIDEO)

26 Mai 2012   •   21:00
Bute, înfrânt de Froch prin KO în repriza a cincea (VIDEO)

La fix a inceput si meciul de box dintre Bute si Froch. La doua fix, asta dupa ce toata lumea se dadea de ceasul mortii, intreband in stanga si-n dreapta cand intra Bute in ring si cam pe unde se gaseste in grila de programe TV postul care trasmite partida.
Boxul devine un sport pentru noctambuli, referire nu la practicanti, ci la urmaritorii sai din fata televizorului din Romania.

Froch a trecut printre spectatori incrancenat, cu o privire preocupata, patruns de importanta meciului. De cealalta parte, Bute doar parea mai relaxat, din tribune i s-a aruncat un tricolor, poate doar din motive de eticheta nu l-a ridicat de pe podeaua salii. In spatele sau, un membru al echipei cara centura de campion mondial, ca pe sfintele moaste intr-o procesiune crestina.

A inceput meciul. Timp de aproape un minut in prima repriza nu s-a dat nicio lovitura, cei doi luptatori s-au talonat in ring, intr-un soi de dans al cocosilor, de impresionare a adversarului. Schimburile pasagere de lovituri au avut darul sa starneasca spectatorii si sa ii inroseasca nasul lui Froch.

Repriza a doua a fost inceputul sfarsitului lui Bute. Froch a sarit la bataie, golaneste si cu tupeu, trecand peste limitele regulamentului impuse de ceva mai nobilii sai inaintasi. Cele cateva riposte ale lui Lucian au fost mult prea timide ca sa-l cuminteasca pe englez, purtat pe val si de isteria conationalilor din tribune si de tipetele razboinice ale prietenei sale.

Din repriza a treia Bute a inceput sa uite de ce se gaseste la Nottingham, si ca se afla in ring si pentru altceva decat pentru a-l lua in brate pe Froch.
Englezul a venit ca un tavalug, intr-un crescendo al violentei - expresie a stilului de box pe care-l practica, nu neaparat tehnic, dar foarte hotarat, si l-a pisat, martelat, demolat pe Bute..

Imaginile aratau un Bute disperat, care incerca sa inoate prin ploaia de lovituri expediate de Froch pana la urmatorul gong, salvator, in speranta ca la un moment dat se va intampla un miracol.
Pumnii lui Froch au muscat din fata lui Lucian, cu setea celui care cauta razbunarea. Poate aici s-a decis partida, in nevoia de revansa, nevoia de sange, nevoia de victorie. Ce s-a vazut in ring a fost forta bruta a loviturilor lui Froch, iar mult laudata viteza de executie a lui Bute era pe undeva printr-un alt meci. Invingatorul ia totul, in aceasta noapte numele lui este Carl Froch!

P.S. Dupa ce din transmisiunea celorlalte meciuri ale galei au lipsit momentele publicitare din pauzele dintre reprize, ele au revenit insistent atunci cand a inceput meciul lui Bute. un gest ce poate fi calificat cu eleganta drept nesimtire, mai ales ca la acea ora din noapte nu se poate vorbi de audienta, ci de o potentiala acumulare de prestigiu si notorietate.

×
Subiecte în articol: bute lucian bute meci bute froch vs bute