x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alina Zaharia şi Alina Cheru, campioane europene pentru a 11-a oară! Alinele de AUR stabilesc un record impresionant

Alina Zaharia şi Alina Cheru, campioane europene pentru a 11-a oară! Alinele de AUR stabilesc un record impresionant

de Redacția Junralul    |    13 Iun 2023   •   23:50
Alina Zaharia şi Alina Cheru, campioane europene pentru a 11-a oară! Alinele de AUR stabilesc un record impresionant

Sportivele române Alina Zaharia şi Alina Cheru au cucerit medaliile de aur în proba de Ju No Kata, marţi, la Campionatele Europene de judo kata de la Podcetrtek, Slovenia.

"În perioada 12-13 Iunie, în Podcetrtek – Slovenia au avut loc Campionatele Europene de Judo-Kata. România a reuşit să cucerească medalia de aur la proba Ju No Kata prin celebrele de acum Alina Zaharia şi Alina Cheru, ambele descoperite şi îndrumate în judo la Piteşti, de către Corneliu Pălărie.

Componente ale Lotului Naţional de Kata, la cârma căruia se afla Surla Iulian, au intrat în prima zi de concurs, cea a ca calificărilor, unde au reuşit să ocupe locul I, cu un punctaj de 402 puncte, punctaj care le-a asigurat și participarea în faza finală.

A doua zi a fost cea a finalelor, unde așa cum ne-au obişnuit, Alinele noastre de AUR au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Este al unsprezecelea titlu european pentru sportivele noastre, un record absolut în ceea ce priveşte participarea României în probă de Judo-Kata

Clasamentul final este următorul:

  • Locul I România 408,5 puncte;
  • Locul II Italia cu 404 puncte;
  • Locul III Spania cu 403 puncte.

Delegația noastră a mai fost reprezentată la Ju no Kata de către judoka Rus Dumitrița și Țipă Mihaela, care s-au clasat pe poziţia a opta, aceeaşi clasare având şi junioarele de la Nage No Kata, Nagy Csilla și Dudaș Cezara.", transmite Federația Română de Judo.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Judo

 

×