x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Carlos Alcaraz, lider financiar absolut. L-a devansat pe Novak Djokovic în topul premiilor în bani din 2023

Carlos Alcaraz, lider financiar absolut. L-a devansat pe Novak Djokovic în topul premiilor în bani din 2023

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2023   •   10:40
Carlos Alcaraz, lider financiar absolut. L-a devansat pe Novak Djokovic în topul premiilor în bani din 2023
Sursa foto: Hepta

Miza finalei de duminică de la Wimbledon, în care Carlos Alcaraz și Novak Djokovic s-au luptat timp de aproape cinci ore pentru a câștiga cel mai râvnit turneu de Grand Slam din tenis, a fost nu numai trofeul și locul 1 mondial, ci și cel de lider al câștigurilor financiare în 2023.

Pe lângă titlu și locul 1 în clasament, finala a oferit un cec consistent de 2.350.000 de lire sterline învingătorului, care a fost cu 17,5% mai mare decât a câștigat campionul de anul trecut, Djokovic, când l-a învins pe Nick Kyrgios. Acest lucru s-a întâmplat după ce Wimbledon a mărit suma totală a bursei din acest an la un record de 44 de milioane de lire sterline.

Carlos Alcaraz a câștigat totul învingându-l pe Novak Djokovic în cinci seturi pentru a-și adjudeca al doilea titlu de Grand Slam, iar conturile sale s-au „îngroșat” cu 2,35 milioane de lire sterline.

Asta face ca spaniolul să fi dus premiile câștigate în acest sezon la impresionanta sumă de 7.814.414 dolari, cifră ce îl situează pe primul loc în topul câștigurilor.

Alcaraz a intrat, de asemenea, în Top 30 în ceea ce privește premiile în bani câștigați din toate timpurile, el debutând în circuitul ATP la 16 ani, la Openul de la Rio din 2020. Djokovic, care a terminat pe locul al doilea în acest an, a luat acasă 1.175.000 de lire sterline de la Slamul pe iarbă și își duce câștigurile din acest sezon la 6.563.115 dolari.

Djokovic îl devansează pe Daniil Medvedev, aflat pe locul al treilea, cu cel puțin 900.000 de dolari, în ciuda faptului că rusul a câștigat cu două titluri mai mult și cel puțin 10 meciuri în plus.

Cu toate acestea, trebuie remarcat că starul sârb se află cu mult înaintea oricărui jucător de tenis, atât activ cât și retras, în ceea ce privește totalul premiilor din carieră, acumulând câștiguri din tenis de 171.254.424 de dolari.

Există o diferență semnificativă față de restul jucătorilor din topul pe 2023, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev și Jannik Sinner câștigând fiecare cel puțin 3 milioane de dolari. Clubul milionarilor include 28 de jucători, Tallon Griekspoor câștigând 1.018.478 dolari în prima jumătate a sezonului în competițiile de simplu și dublu, ocupând locul 28.

Premiile în bani reprezintă în mod explicit câștigurile obținute în urma participării la turneele de tenis și nu includ sponsorizări, contracte de sponsorizare sau onorarii de apariție și sunt valabile la data de 17 iulie 2023.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carlos alcaraz novak djokovic