x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cea de a doua proba de slalom urias de la Beaver Creek (SUA) a fost castigata de campionul mondial Ted Ligety.

Cea de a doua proba de slalom urias de la Beaver Creek (SUA) a fost castigata de campionul mondial Ted Ligety.

de Sorin Anghel    |    07 Dec 2011   •   15:13

In Europa zapada intarzie sa vina, asa ca Circul Alb ramane peste ocean. Cursele de la Criteriul Primei Zapezi, competitie care ar fi trebuit sa aiba loc in aceste zile, la Val d’Isere, au fost reprogramate la Beaver Creek, pe partia Birds of Prey.

Dupa infrangerea din ultimul slalom urias, reprezentantul gazdelor, Ted Ligety parea sa se resimta. A inceput mansa I fara vana, atacand cu frana de mana trasa, departe de fanioane si de mansele incantatoare cu care ne-a obisnuit. A terminat al patrulea, la 14 sutimi de campionul mondial de juniori, Alexis Pinturault (FRA). Marcel Hircher (AUT), castigatorul ultimului slalom urias, a terminat al doilea, iar Axel Lund Svindal (NOR) a schiat eficient si a terminat al treilea. O evolutie surprinzatoare a avut Kjetil Jansrud (NOR), care, in pofida unei balbaieli pe primii metri ai traseului, a reusit sa se adune si sa termine in spatele lui Ligety.
In pofida celor -20 de grade de la start, partia s-a degradat rapid, ingreunand evolutiile schiorilor cu numar mare de start si subtiind surprizele.

In mansa a doua, soarele s-a inaltat iar temperatura a crescut cu cateva grade.
Pe partie lucrurile au revenit la normal. Ted a schiat cum stie el sa o faca, adica incantator, si a trecut in frunte.
Niciunul dintre schiorii care au urmat nu au reusit sa se apropie la mai putin de 69 de sutimi de timpul sau.
Pe locul doi a terminat Marcel Hircher, inversand clasamentul ultimului slalom urias, iar pe locul trei s-a clasat Kjetil Jansrud, dupa al doilea timp al mansei, la mica diferenta de Ligety. Norvegianului ii merge bine aici, el fiind la al doilea podium in statiunea americana.

Cursele continua pe partia Birds of Prey, miercuri cu un SuperG feminin iar joi cu un slalom masculin.

×