x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Clubul ziariştilor

Clubul ziariştilor

27 Noi 2008   •   00:00
Clubul ziariştilor

România are o vicecampioană mondială la schi alpin. Este vorba de Luciana Neacşu, care s-a clasat pe locul doi în proba de Slalom Uriaş desfăşu­rată la Campionatul Mondial de Schi al Jurnaliştilor.



Fericitul eveniment a avut loc în 2007, la Font Romeu – Franţa. Anul trecut, la Jasna – Slovacia, a pierdut titlul din cauza faptul că a căzut în timpul cursei. S-a ridicat, a continuat cursa, dar nu a reuşit un rezultat notabil.

GLOBAL. Clubul Internaţional al Jurnaliştilor Schiori a apărut în 1955, fiind înfiinţat de către francezul Gilles de la Rocque împreună cu elveţianul Marcel Pasche. Asociaţia s-a dezvoltat ca un bulgăre de zăpadă pornit la vale, astfel că în prezent are în componenţă echipe din 44 de ţări, printre care şi România.

În fiecare an, are loc un congres, ocazie cu care au loc şi concursuri de Slalom Uriaş şi schi fond. "Se pune foarte mult preţ pe socializare, pe schimburile culturale şi profesionale care au loc între naţiuni. Nu mergem acolo doar ca să schiem şi apoi să ne retragem în camere. Trebuie să participăm şi la celelalte acţiuni: dezbateri, mese rotunde, întâlniri cu personalităţile zonei. Unul dintre cele mai frumoase momente este seara naţiunilor.

Fiecare echipă trebuie să organizeze o masă cu specific tradi­ţio­nal. La început România avea o masă simplă, într-un colţ, pe care era o sticlă de ţuică. Acum am progresat şi suntem plasaţi chiar în centru, iar lumea se minunează de bucatele pe care le pu­nem pe masă", spune Liana Ionescu, preşedinta SCIJ România.

Pentru a putea participa la Campionatul Mondial de Schi al Jurnaliştilor trebuie să plăteşti o taxă de 300 de euro. Acolo sunt acceptaţi numai ziariştii care lucrează full-time, schiază bine şi cunosc limbi străine.

×
Subiecte în articol: schi&snowboard