x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Concursuri de tradiţie organizate în România

Concursuri de tradiţie organizate în România

27 Noi 2008   •   00:00
Concursuri de tradiţie organizate în România

Nu suntem noi la poalele Alpilor, nu avem campioni mondiali printre noi, dar aveam şi noi campionii noştri şi mândria noastră de români.



Concursurile organizate în România sunt foarte puţin cunoscute, iar numărul parti­cipanţilor este destul de mic din cauza recompenselor ridicole care se oferă. Un tricou, o măslină, o diplomă, o atenţie care să-ţi dovedească prezenţa la o competiţie pe zăpadă.

VALEA PRAHOVEI. Fiecare staţiune are concursul ei. La Sinaia se ţine Cupa Veteranilor. Nu se înscriu doar pensionari. E loc pentru toţi care iubesc schiul, oameni care se imaginează pentru câteva secunde în Cupa Mondială.

De la foşti competitori la monitori de schi şi ziarişti, toţi nu fac altceva decât să se bucure de schi. La Buşteni, "Ecoul Mălinului", unul dintre puţinele concursuri de free-ride din România, are loc în luna mai, atunci când în celelalte staţiuni au înflorit deja brânduşele. Azuga şi Predeal îşi împart organizarea la cupele Drumarului, IPA şi Alfa. De câţiva ani, Poiana Braşov nu-şi respectă deloc statutul de staţiune, din moment ce aici nu mai are loc nici un concurs.

RESTUL LUMII. Nu trece iarna peste Straja fără ca vete­ra­nii de pe Valea Jiului să se întreacă pe pâriile din Masivul Vâl­can. Competiţia este cât se poate de serioasă. Startul se dă în zorii zilei, astfel că totul este încheiat atunci când des­trăbălaţii ăştia tineri se trezesc din beţie şi vin să schieze.

De câ­ţiva ani, cel mai dur concurs de free-ride are loc la Bâlea Lac. "In­ferno" adună la start schiori de toate felurile. Câştigătorul din România participă la concursul internaţional care are loc în Austria. Snickers Urban Fly este evenimentul care an de an mută snowboard-ul în Capitală. Gazda este Parcul Tineretului.

×
Subiecte în articol: schi&snowboard