x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Contador – om bogat, om sărac

Contador – om bogat, om sărac

de Sorin Anghel    |    30 Iun 2011   •   21:00
Contador – om bogat, om sărac

Marea Bucla pleaca de la tara anul acesta, astfel ca organizatorii a trebuit sa faca evenimentele ce au precedat startul de maine, de la Passage du Gois, in mai multe localitati. Ieri, in centrul atentiei a fost Les Epesses. Acolo, in Grand Park du Puy du Fou, a avut loc prezentarea oficiala a rutierilor care se vor bate pentru tricoul galben. Arena unde s-a des­fa­su­rat evenimentul de ieri dupa-amia­za este o copie a Colosseumului din Roma. 7.000 de oameni au fost prezenti la gala, intrarea fiind libera.

Christian Prudhomme, directorul Turului Frantei, isi doreste ca editia din acest an sa se desfasoare fara ca publicul sa-l perceapa pe marele favorit, Alberto Contador, drept un sportiv care se dopeaza. Spaniolul a fost depistat pozitiv cu clenbuterol, o substanta interzisa, folosita in zootehnie pentru ingrasarea vitelor. O decizie finala in acest caz va fi luata de TAS abia in luna septembrie. Localnicii din regiunea Vendee fac insa glume pe seama rutierului de la Saxo Bank. 'A ajuns Contador? Hai sa ne ascundem vacile!', spun taranii din vestul Frantei.

Daca decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne nu ii va fi favorabila, Contador ar putea pierde foarte multi bani. El va trebui sa returneze organizatorilor toti banii primiti in urma rezultatelor de anul trecut, cand a imbracat tricoul galben, dar si pe cei care ar urma sa-i incaseze in editia ce incepe maine. In 2010, spaniolul a primit 400.000 de euro pentru castigarea Marii Bucle. La acesti bani s-au mai adaugat bo­nu­surile primite in urma rezultatelor din fiecare etapa. Daca va reedita succesul si in 2011, ibericul ar putea ajunge la un milion de euro. Bani pe care risca sa-i dea inapoi in septembrie. Christian Prudhomme s-a aratat in­dig­nat de faptul ca avocatii lui Conta­dor nu au fost de acord ca TAS sa dea o sentinta inainte de Turul Fran­tei, desi forul de la Lausanne ar fi pu­tut face acest lucru.

Andy Schleck, al doilea favorit al intrecerii, este de parere ca nu va avea nici o scuza in cazul in care nu va castiga Marea Bucla. 'Toata echipa este construita in jurul meu. Sunt la ca­pacitate maxima, asa ca nu voi mai pu­tea da vina pe nimeni si nimic in cazul in care nu voi imbraca tricoul galben la Paris.' Luxemburghezul ar pu­tea avea probleme din cauza vre­mii capricioase ce a fost prognozata pentru prima saptamana. 'Nu mi-e frica nici de vant si nici de contra-timpul pe echipe. Am cei mai buni coechipieri', sustine Andy Schleck, care pedaleaza anul acesta, impreu­na cu fratele sau, Frank, pentru Leo­pard – Trek.

• Les Epesses

×
Subiecte în articol: turul frantei