x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cupa Davis: România-Cehia în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială

Cupa Davis: România-Cehia în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială

13 Iul 2011   •   09:56
Cupa Davis: România-Cehia în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială

Echipa de tenis a Romaniei va intalni pe teren propriu reprezentativa Cehiei in barajul pentru mentinerea/promovarea in Grupa Mondiala a Cupei Davis, in perioada 16-18 septembrie, conform tragerii la sorti efectuate, miercuri, la Londra.

Play-off-ul pentru Grupa Mondiala va avea loc chiar inaintea turneului BRD Nastase/Tiriac Trophy, care se va disputa la Bucuresti, in perioada 19-25 septembrie.

"Vom juca cu Cehia acasa, va fi un meci greu. Avem un Tomas Berdych in primii 10, mai precis locul 8 ATP, il avem pe Radek Stepanek, locul 56 ATP, Lukas Rosol, numarul 70 mondial, si doi jucatori de dublu Frantisek Cermak, locul 21, si Lukas Dlouhy, locul 46. Din punct de vedere al clasamentului, pe hartie, ei ar porni cu prima sansa. Dar tinand cont de faptul ca jucam in Romania, noi, organizatorii, ne vom face treaba cat mai bine pentru ca jucatorii sa porneasca cu prima sansa", a declarat seful FR Tenis, Ruxandra Dragomir.

In primul tur al Grupei Mondiale, Romania a fost invinsa cu 4-1 de Argentina, la Buenos Aires, in timp ce formatia Cehiei a pierdut acasa in fata Kazahstanului, cu 2-3, punctele gazdelor fiind aduse de Tomas Berdych si de perechea Berdych/Lukas Dlouhy. Din echipa au mai facut parte Jan Hajek si Jiri Vesely.

Romania si Cehia s-au intalnit o singura data in Cupa Davis, in 2001, in Grupa Mondiala, la Prostejov, cehii castigand cu 3-2, Adrian Voinea aducand ambele puncte ale formatiei noastre.

Alte trei meciuri au fost intre Romania si Cehoslovacia, toate in zona Europeana a Cupei Davis, 1-3 (1977) la Bucuresti, 5-0 (1978) la Praga si 4-1 (1980) la Bucuresti.

Cei mai buni jucatori cehi ai momentului la simplu sunt Tomas Berdych - numarul 9 ATP, Radek Stepanek - 57, Lukas Rosol - 70, Jaroslav Pospisil - 131, Ivo Minar - 150, Jan Hajek - 166 etc.

Cei mai buni romani sunt Victor Hanescu - 64, Adrian Ungur - 155, Victor Crivoi - 195, Marius Copil - 231 etc.

La dublu, Horia Tecau este pe locul 11, iar Hanescu pe 117, in timp ce la cehi Frantisek Cermak e pe 21, Lukas Dlouhy pe 46, Radek Stepanek - 83, Tomas Berdych pe 128 etc.

Celelalte meciuri de baraj vor fi Rusia - Brazilia, Israel - Canada, Africa de Sud - Croatia, Chile - Italia, Japonia - India, Belgia - Austria, Australia - Elvetia.

×
Subiecte în articol: tenis cupa davis sporturi