x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cupa Monitorilor se ţine la Straja

Cupa Monitorilor se ţine la Straja

de Sorin Anghel    |    16 Feb 2012   •   21:00
Cupa Monitorilor se ţine la Straja

Drumurile care leaga marile orase de statiunile montane sunt din nou deschise, astfel ca sfarsitul acestei saptamani va fi unul cat se poate de aglomerat pe partiile din Carpati. Daca la campie temperaturile au crescut simtitor, in zona montana incalzirea nu este atat de pronuntata. Ceea ce nu e rau deloc. Stratul de zapada isi pastreaza grosimea, iar hotelierii si transportatorii pe cablu traiesc cu speranta ca se va putea schia pana la sfarsitul lunii viitoare. In acest moment nu exista partii care sa fie inchise din cauza faptului ca zapada s-a topit deja. Mai mult, week-end-ul acesta se anunta unul plin de ninsori in statiunile de pe Valea Prahovei. La Predeal, partia Cla­bucet Varianta va fi gazda Cupei Ta­bere cu Suflet. Intrecerea se adreseaza celor mici, indiferent ca este vorba de practicanti ai schiului alpin, cat si amatorilor de snowboarding. Organizatorii sustin ca la start s-au inscris deja o suta de copii. Www.jurnalul.ro transmite imagini live din Predeal.

Pentru instructorii de schi din Romania, unul dintre cele mai importante evenimente ale sezonului este reprezentat de Campionatul National al Monitorilor de Schi. Intrecerea de anul acesta va avea loc la Straja, in perioada 19-21 martie. In program au fost incluse o intrecere de Slalom Urias una de Slalom Paralel, precum si proba de schi-sincron. Gazda 'Uriasiului' va fi Partia Sf. Gheorghe, care coboara din Straja pana la Lupeni. Lungimea traseului este de 3,5 kilometri, iar transportul pe cablu se face cu telescaunul. O calatorie costa 6 lei.

In cazul in care stratul de zapada nu va fi suficient de gros pentru desfasurarea intrecerii, instructorii de schi se vor muta pe partia Mutu. Proba de Slalom Paralel va avea loc pe partia Platoul Soarelui, acolo unde se va tine si schiul-sincron. Participantii la intrecere vor avea posibili­tatea sa se cazeze la Cabana Montana sau la Vila Platoul Soarelui. Pachetul cu pensiune completa costa 240 de lei. De asemenea, cei care se vor prezenta la start vor beneficia de reduceri de 30% la transportul pe cablu. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Straja. Pe Muntele Semenic circulatia auto era inchisa ieri din cauza viscolului. 'Noi am iesit din cabana printr-o fereastra de la etaj. S-a adunat foarte multa zapada pe munte si nu stim cand o sa se indrepte vremea', a declarat Daniel Cizmas, unul dintre cabanierii de la Semenic. Www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Semenic.

×
Subiecte în articol: sporturi