x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Dana Plotogea se poate întoarce în ştafeta feminină

Dana Plotogea se poate întoarce în ştafeta feminină

05 Ian 2012   •   21:00
Dana Plotogea se poate întoarce în ştafeta feminină

2012 a inceput cu schimbari in biatlonul romanesc. Cea mai buna miscare o reprezinta readucerea antrenorului Gheorghe Stoian, cel care a contribuit la rezultatele bune obtinute la Jocurile Olimpice de la Vancouver. La etapa de la Oberhof – Germania, tara noastra s-a prezentat la start in proba de stafeta feminina cu o echipa formata din Reka Ferencz, Eva Tofalvi, Luminita Piscoran si Irina Potanga.

Primele trei sportive au evoluat admirabil, astfel ca inaintea ultimului schimb echipa noastra se afla pe locul 5. Din pacate, Irina Potanga n-a putut face fata presiunii si a clacat. Romania s-a vazut pana la urma in situatia de a fi oprita din concurs. 'Irina Potanga nu a plecat din poligon inainte ca prima sportiva sa treaca linia de sosire. Din acest motiv, echipa noastra a fost oprita. Reka, Eva si Luminita au mers foarte bine, dar Irina n-a reusit sa tina ritmul impus de ele. Este o sportiva buna, dar inca nu are experienta', a declarat Marton Simon, antrenorul coordonator al lotului national de biatlon.

Pentru perioada urmatoare, tehnicianul din Miercurea Ciuc spera sa o readuca in stafeta feminina pe dinamovista Dana Plotogea. Aceasta se pregateste de doi ani doar in tara, insa castiga fara probleme toate concursurile interne. Ea a fost marginalizata dupa Jocurile Olimpice de la Vancouver, fiind considerata prea batrana.

×
Subiecte în articol: schi