x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi David Popovici înaintea Campionatului Mondial de la Melbourne: Scopul meu este să mă calific în finală

David Popovici înaintea Campionatului Mondial de la Melbourne: Scopul meu este să mă calific în finală

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2022   •   17:47
David Popovici înaintea Campionatului Mondial de la Melbourne: Scopul meu este să mă calific în finală
Sursa foto: Hepta

Scopul meu este să mă calific în finală și, odată ce ești pe culoar ai o șansă, a declarat David Popovici înaintea Campionatului Mondial de înot în bazin scurt (25 m) de la Melbourne.

„Nu cred că este un bluf să spun că nu-mi plac întrecerile în bazin scurt. Sunt oarecum construit pentru competiția în bazin lung. Întoarcerile și starturile sunt mai intense pe distanța scurtă, așa că aceasta este o oportunitate grozavă de a aduna informații, de a câștiga experiență și de a fi cea mai bună versiune pe care o pot fi”, a spus David Popovici, transmite Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM)

El a vorbit și despre rivalitatea cu Kyle Chalmers.

„Sigur, există o rivalitate între mine și Kyle Chalmers, dar cred că rivalitatea este doar în bazinul de 50 m. Kyle deține recordul mondial pe 25 m, iar eu sunt deținătorul recordului mondial în bazin lung. Deci, poate în câțiva ani, această rivalitate va fi reală. Scopul meu este să mă calific în finală și, după cum știm cu toții, odată ce ești pe culoar, ai o șansă”, a adăugat Popovici.

Melbourne găzduiește, în perioada 13-18 decembrie 2022, Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori.

România va fi reprezentată de trei sportivi:

David Popovici – 100 m, 200 m și 400 m liber;
Robert Glință – 50 m, 100 m, 200 m spate și 100 m liber;
Andrei Anghel - 50 m spate și 50 m fluture.

×