x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Directorul Federaţiei Sportului Şcolar CONFIRMĂ cazul de DOPAJ al Roxanei Bîrcă

Directorul Federaţiei Sportului Şcolar CONFIRMĂ cazul de DOPAJ al Roxanei Bîrcă

30 Iul 2013   •   15:48
Directorul Federaţiei Sportului Şcolar CONFIRMĂ cazul de DOPAJ al Roxanei Bîrcă

Claudia Georgescu, director al Federaţiei Sportului Şcolar Universitar şi conducător al delegaţiei României la Universiada de vară de la Kazan, a confirmat că atleta Roxana Bîrcă a fost depistată pozitiv în timpul competiţiei şi va pierde medalia de aur cucerită în proba de 5.000 m.

Citeşte şi O sportivă din România, medaliată cu aur, prinsă DOPATĂ: "Este o ruşine inimaginabilă!"

''Am primit azi comunicarea de la Federaţia internaţională a sportului universitar că sunt probleme în cazul Roxanei Bîrcă, dar procedura nu este finalizată încă, urmează proba B şi aşa mai departe. Am făcut o comunicare către FR de Atletism, dar nu pot preciza despre ce substanţă este vorba. Este bine să se finalizeze procedura înainte de a ne antepronunţa. Competenţa pe control/prevenţie în cazul Universiadei este a federaţiilor pe ramură de sport cu care am încheiat nominal protocol de colaborare în acest sens. Responsabilitatea pe doping este a fiecărei federaţii, pentru că ei dau componenţa loturilor şi marea majoritatea sunt componenţi au loturilor naţionale. Nu ştiu dacă s-au făcut controale doping la toţi sportivii, pentru că era competenţa federaţiilor '', a declarat pentru Claudia Georgescu pentru Agerpres.

Proba pozitivă a fost testată de laboratorul de la Moscova, a precizat sursa citată.

Roxana Bîrcă a devenit campioană mondială universitară, obţinând medalia de aur în proba de 5.000 m a concursului atletic din cadrul Universiadei de vară de la Kazan, cu timpul de 15'39"76/100.

Roxana nu făcea parte din lotul României pentru CM 2013.

×
Subiecte în articol: roxana birca dopaj