x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Djokovic este încă rezervat în privința participării la Australian Open

Djokovic este încă rezervat în privința participării la Australian Open

04 Dec 2021   •   20:30
Djokovic este încă rezervat în privința participării la Australian Open
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a declarat după înfrângerea Serbiei cu 2-1 în fața Croației, vineri, în semifinalele Cupei Davis, că nu știe încă dacă va participa la Australian Open 2022, dar va lua în curând o decizie.

Djokovic, în vârstă de 34 de ani, a refuzat în repetate rânduri să dezvăluie dacă a fost vaccinat împotriva COVID-19, tatăl său Srdjan declarând săptămâna trecută la televiziunea sârbă Prva că cel mai bine clasat jucător din lume va renunța probabil la turneu.

„Știu ce vreți să mă întrebați, dar nu vă voi da un răspuns în această seară", a declarat Djokovic, citat de Reuters, la o conferință de presă virtuală, după o întrebare referitoare la momentul în care ar putea fi așteptat din nou pe teren.

„Evident, Australia este chiar după colț, așa că veți ști foarte curând.

Voi folosi următoarele zile pentru a mă recupera și pentru a uita de tenis. Sunt foarte obosit din cauza acestui sezon și a întregului an. Acum am nevoie de puțin timp în familie și vom vedea ce ne rezervă viitorul", a adăugat el.

Organizatorii primului Grand Slam al sezonului de la Melbourne Park au spus că toți jucătorii trebuie să fie vaccinați pentru a participa, ceea ce Srdjan Djokovic a numit "șantaj". Ministrul sportului din statul Victoria, Martin Pakula, a respins criticile.

În cazul în care Djokovic va lipsi de la evenimentul din 17-30 ianuarie, pe care l-a câștigat de nouă ori, un record, el va rata o oportunitate de a ajunge în fruntea listei câștigătorilor de turnee majore, fiind la egalitate, cu 20 de Grand Slam-uri, cu Rafael Nadal și Roger Federer.

Djokovic a părut afectat, după ce efortul său de a propulsa Serbia, campioana din 2010, în finala Cupei Davis, a eșuat în fața rivalei tradiționale și de două ori fostă câștigătoare, Croația, care a câștigat meciul decisiv de dublu, pentru a obține o victorie cu 2-1 la general.

Djokovic a dus Serbia în finală cu o victorie în două seturi în fața lui Marin Cilic, după ce croatul Borna Gojo l-a învins pe Dusan Lajovic, dar Djokovic și Filip Krajinovic nu i-au putut opri pe Mate Pavic și Nikola Mektic, numărul unu mondial, în meciul decisiv.

„Am știut dintotdeauna că acesta va fi cel mai greu meci din această fază", a declarat Djokovic. "Pentru a câștiga din nou Cupa Davis, trebuie să avem mai mulți jucători de dublu, avem nevoie de o echipă de dublu.

„Acești băieți sunt cei mai buni din lume. Ei știu întotdeauna exact unde va ateriza mingea și dacă nu dai o lovitură perfectă, ai probleme.", a mai spus sârbul, referindu-se la liderii mondiali ai probei de dublu.

Croația se va confrunta în meciul de duminică cu Germania sau cu Federația Rusă de Tenis, care se întâlnesc sâmbătă în cealaltă semifinală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic