x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Djokovic şi Nadal vor juca finala în acest an la Wimbledon. Sârbul este noul lider mondial!

Djokovic şi Nadal vor juca finala în acest an la Wimbledon. Sârbul este noul lider mondial!

02 Iul 2011   •   07:00
Djokovic şi Nadal vor juca finala în acest an la Wimbledon. Sârbul este noul lider mondial!

Tenismanul sarb Novak Djokovic, al doilea favorit la Wimbledon, l-a invins, vineri seara, in patru seturi, 7-6 (4), 6-2, 6-7 (9), 6-3, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, locul 19 ATP si cap de serie numprul 12 si s-a calificat in finala turneului de la All England Club. In urma acestei victorii, "Nole" va ocupa incepand de luni prima pozitie in clasamentul ATP pentru prima data in cariera.

Djokovic va juca pentru prima data in cariera finala de la Wimbledon. El a disputat pana acum doua finale de Grand Slam si le-a castigat pe amandoua, ambele la Australian Open.

Sarbul va trece in premiera pe primul loc al clasamentului ATP indiferent de rezultatul finalei pe care o va disputa, duminica, impotriva actualului lider mondial, Rafael Nadal. Spaniolul s-a calificat in finala la Wimbledon pentru a cincea oara in cariera dupa ce l-a invins vineri seara pe scotianul Andy Murray, locul 4 ATP si al patrulea favorit cu scorul de 5-7, 6-2, 6-2, 6-4.

Djokovic se afla in acest moment la 65 de puncte de Nadal, care are de aparat cele 2.000 de puncte obtinute prin succesul repurtat la editia de anul trecut. Sarbul a ajuns in 2010 pana in semifinale, astfel ca prin calificarea in ultimul act in acest an va primi 1.200 de puncte din care se vor scadea punctele aferente fazei atinse la editia precedenta a turneului, 720. Astfel, tenismanul sarb va castiga 480 de puncte numai prin calificarea in finala, in timp ce Nadal nu va primi nici un punct in plus chiar daca va ridica trofeul duminica.

Nadal va juca la 25 de ani a 13-a finala de Grand Slam si va incerca sa castige al 11-lea titlu, al treilea la Wimbledon, la o luna dupa succesul de la Roland Garros.

Djokovic si Nadal se vor intalni pentru a 28-a oara, spaniolul impunandu-se de 16 ori. La un turneu de Grand Slam, cei doi se vor intalni pentru a sasea oara, primele cinci intalniri, intre care si finala US Open din 2010 fiind castigate de Nadal.

×