x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Drama lui Michael Johnson, cel mai rapid om de pe Terra. „Voi putea să mă îmbrac singur? Voi putea să am grijă de mine?”

Drama lui Michael Johnson, cel mai rapid om de pe Terra. „Voi putea să mă îmbrac singur? Voi putea să am grijă de mine?”

20 Noi 2018   •   21:15
Drama lui Michael Johnson, cel mai rapid om de pe Terra. „Voi putea să mă îmbrac singur? Voi putea să am grijă de mine?”

Alergătorul Michael Johnson a spus că a trebuit să aibă o „mentalitate olimpică” în timpul recuperării de după accidentul vascular. Americanul de 51 de ani a spus că s-a întors „aproape la normal” după episodul din septembrie.

Johnson a câștigat aurul la Atlanta Games din 1996 când a alergat 200 de metri în 19.32s. El spune că în spital a parcurs aceeași distanță în 15 minute.

„Mă însănătoșeam treptat, cu pași mărunți, iar asta mi-a dat speranță” a spus Johnson pentru BBC. „I-am spus soției că am încredere că o să mă recuperez complet. Nu numai că mă voi recupera, ci o voi face mai repede decât oricine vreodată”.

„Știam că recuperarea urma să depindă de muncă, concentrare și devotament. Sunt foarte obișnuit cu aceste lucruri” adaugă alergătorul. „Au trecut aproape trei luni de la accident și acum aproape m-am întors la normal”.

Johnson a povestit că s-a speriat deoarece nu știa cum și când se va recupera complet. „Începi să te gândești: Cum va fi viața mea în continuare? Ce calitate va avea? Voi putea să mă îmbrac singur? Voi putea să am grijă de mine sau cei pe care-i iubesc vor avea grijă de mine?”.

Alergătorul celebru a spus că mentalitatea olimpică l-a ajutat să se miște. „Am putut să-mi recapăt echilibrul pe care mi-l pierdusem. Nu am pierdut din putere. Apoi am început să merg, să exersez și să alerg”.

×