x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi E vremea veteranilor

E vremea veteranilor

de Sorin Anghel    |    20 Mar 2009   •   00:00
E vremea veteranilor
Sursa foto: Gabi Boholţ/Jurnalul Naţional

Muntele uneşte caractere. Cei care iubesc muntele de-o viaţă se întâlnesc mâine la Straja şi luni la Sinaia pentru a lua startul în concursurile dedicate veteranilor din schiul alpin.



Cu cât eşti mai vechi pe schiuri, cu atât ştii mai multe lucruri despre acest sport nobil şi despre secretele munţilor. Comunitatea schiorilor este una mică, iar concursurile de amatori sau de veterani reprezintă locul în care se deapănă cele mai frumoase amintiri.

VESTUL
Mâine, la Straja, pe pârtia Lupului, are loc Cupa Veteranilor. Competiţia începe în zorii zilei, pentru ca participanţii să poată sta la poveşti imediat după ce se termină întrecerea. "O să vină lume multă, de pe Valea Jiului, de la Reşiţa, chiar şi din Bucureşti. Schiorii din Ardeal participă an de an la acest concurs. Este un concurs foarte vechi, cu o tradiţie mare la Straja", a declarat Emil Părău, de la Cabana Montana. Stratul de zăpadă în staţiunea hunedoreană variază între 70 de centimetri, la baza pârtiilor Constantinescu şi Platoul Soarelui, şi 2 metri pe Canal, Lupului şi Mutu.

VALEA DORULUI
Pentru braşoveni, bucureşteni şi cei de pe Valea Prahovei, Sinaia va fi luni gazda Cupei Veteranilor, competiţie organizată în memoria fraţilor Alexandru şi Eugen Bogdan, doi foşti schiori care au rămas în sufletul celor care iubesc acest sport. "Organizăm acest concurs de 21 de ani şi reuşim să adunăm la start oameni care iubesc enorm muntele. Nu o să fie nici Slalom, nici Slalom Uriaş, ci un traseu mai lejer, care să-i mulţumească pe toţi concurenţii. Ne adunăm la Sinaia ca să ne bucurăm de zăpadă, să dovedim că ne place acest sport", a declarat Ion Bogdan, organizatorul evenimentului care a devenit o tradiţie la Sinaia.

SEZON PRELUNGIT
Chiar dacă am trecut de jumătatea lunii martie, se poate schia în toate staţiunile de pe Valea Prahovei. La Buşteni, pârtia Kalinderu este pregătită pentru câteva sute de turişti în acest week-end. Dacă mergeţi la schi, fotografiaţi-vă prietenii pe pârtie şi trimiteţi imaginile la sorin.anghel@jurnalul.ro. Cele mai reuşite fotografii vor fi publicate în Jurnalul Naţional. Înainte să daţi pagina, vă mai reţinem atenţia cu o informaţie din Moldova. Primăria din Vaslui are în plan amenajarea unei pârtii de schi în apropiere de Tanacu, la Bahnari, investiţia ridicându-se la 100.000 de lei.

×