x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Echipa feminină de spadă a României este, din nou, campioană mondială

Echipa feminină de spadă a României este, din nou, campioană mondială

de Antena 3    |    17 Oct 2011   •   09:09

Echipa feminina de spada a Romaniei, formata din Ana Maria Branza, Simona Alexandru, Loredana Iordachioiu si Anca Maroiu, a cucerit medialia de aur in cadrul Campionatelor Mondiale de scrima de la Catania, dupa ce a castigat finala impotriva Chinei cu scorul de 27-26.

Este cel de-al doilea titlu mondial consecutiv al echipei Romaniei, dupa cel castigat la editia din 2010, la Paris, dupa o finala cu Germania.
Sportivele noastre au inceput drumul spre aur cu o victorie in fata Marii Britanii (45-24), pentru ca in sferturile de finala Romania sa treaca de Polonia (37-33).
In semifinale, spadasinele tricolore au invins echipa Germaniei cu 24-23, in reeditarea ultimului act de anul trecut.
Finala impotriva Chinei a fost extrem de echilibrata, asiaticele aflandu-se in avantaj dupa primul meci, disputat intre Simona Alexandru si Na Li, pentru ca apoi sa gaseasca puterea sa revina de la 19-13.
In intalnirea decisiva, la scorul 22-22, Simona Alexandru a invins-o cu 5-4 pe Yujie Sun si a adus victoria Romaniei.
Romania a mai obtinut doua medalii de bronz la Campionatele Mondiale, tot la spada, insa la individual feminin, prin Anca Maroiu si Ana Maria Branza, invinse in semifinale de Na Li, respectiv Yujie Sun.
In proba masculina de sabie, echipa Romaniei, formata din Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir si Cosmin Hanceanu, s-a clasat pe locul 5, dupa ce a invins mai intai SUA, scor 45-41, iar apoi Ungaria, scor 45-40, in turneul pentru pozitiile 5-8.

×