x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Echipa feminină a României este campioană europeană la tenis de masă!

Echipa feminină a României este campioană europeană la tenis de masă!

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2023   •   19:02
Echipa feminină a României este campioană europeană la tenis de masă!
Sursa foto: Captură video TVR 2

Echipa feminină a României a câștigat aurul european la Campionatul European la tenis de masă, sâmbătă, după ce a detronat Germania, scor 3-2, în finala Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023.

Echipa feminină de tenis de masă a României a scris istorie, sâmbătă, când a devenit campioana continentului, după ce a detronat Germania, scor 3-2, în finala Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023.

„Este performanța supremă a lotului feminin într-o ediție a Jocurilor Europene, după ce în 2019 s-a obținut argintul, tot după o finală contra echipei Germaniei. Azi (sâmbătă - n.r.), în Polonia, tricolorele antrenate de Viorel Filimon au încheiat un parcurs strălucitor pe tablou și cu hora bucuriei pe suprafața de joc, odată cu punctul care a adus titlul României! A fost testul maturității trecut de Adina Diaconu și Andreea Dragoman, care au format perechea de dublu învingătoare a primului meci al duelului, 3-2 (8-11, 19-17, 11-7, 8-11, 11-5) contra perechii Nina Mittelham/Xiaona Shan. A urmat la masa de joc Bernadette Szocs, care s-a abonat la reveniri senzaționale”, potrivit Federației Române de Tenis de Masă.

După ce a întors scorul finalei de simplu feminin, jucătoarea româncă a dus și echipa României spre aur. Bernadette Szocs s-a mobilizat exemplar de la 0-2 cu Ying Han și s-a urcat din nou pe masă după ce a învins cu 3-2 (4-11, 10-12, 11-8, 11-9, 11-8).

În al treilea meci, Andreea Dragoman poate fi mândră pentru prestația contra jucătoarei Xiaona Shan, medaliată cu bronz european la simplu din 2022. Tricolora s-a ridicat la nivelul momentului, a servit pentru meci și titlul european, dar a pierdut dramatic 2-3 (11-9, 6-11, 6-11, 11-8, 13-15), iar după o nouă înfrângere, cea a Adinei Diaconu, Bernadette Szocs a salvat situația.

Contra Ninei Mittelham, Bernadette a oferit o nouă lecție de tenis de masă și a învins cu 3-0 (11-9, 11-9, 11-4), pentru a înfăptui succesul.

Accidentată, Elizabeta Samara n-a putut evolua în finală. Medaliată cu bronz din proba de simplu a acuzat probleme după victoria cu Ying Han, din urmă cu câteva zile, iar durerile s-au accentuat de-a lungul acestor zile. Echipa medicală a depus toate eforturile, dar Eliza n-a putut fi recuperată.

(sursa: Mediafax)

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tenis de masa romania