x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Finală feminină inedită la Australian Open: Kim Clijsters vs Li Na!

Finală feminină inedită la Australian Open: Kim Clijsters vs Li Na!

27 Ian 2011   •   10:13
Finală feminină inedită la Australian Open: Kim Clijsters vs Li Na!
Sursa foto: /Reuters

Jucătoarea belgiană Kim Clijsters, cap de serie numărul 3, şi chinezoaica Na Li, a noua favorită a competiţiei, s-au calificat, joi, în finala probei feminine de simplu de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Clijsters a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-3, pe Vera Zvonareva (Rusia), cap de serie numărul 2, ajungând, astfel, pentru a doua oară în ultimul act la Melbourne, după ce în 2004 a fost întrecută în finală de compatrioata sa Justine Henin. Clijsters va avea posibilitatea să câştige al patrulea titlu de Grand Slam din carieră.

De partea cealaltă, Li a devenit prima jucătoare din China care va disputa o finală de Grand Slam după ce trecut în penultimul act în trei seturi, 3-6, 7-5, 6-3, de principala favorită a concursului, daneza Caroline Wozniacki.

În finala probei masculine de dublu se vor întâlni americanii Bob şi Mike Bryan, nr.1 pe lista capilor de serie, şi indienii Mahesh Bhupathi şi Leander Paes, favoriţi nr.3. În semifinalele disputate joi, fraţii Bryan au dispus cu 6-3, 6-2 de perechea Eric Butorac/Jean-Julien Rojer (SUA/Antilele Olandeze), iar cuplul indian a întrecut cu 7-6, 4-6, 6-3 perechea Max Mirnîi/Daniel Nestor (Belarus/Canada/N.2)

×