x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gheorghe Tadici: "Să repetam măcar eşecul din 2007"

Gheorghe Tadici: "Să repetam măcar eşecul din 2007"

01 Dec 2011   •   21:00
Gheorghe Tadici: "Să repetam măcar eşecul din 2007"

Unul dintre cei mai titrati antrenori din handbalul feminin romanesc, Gheorghe Tadici, considera ca na­tionala pregatita de Radu Voina trebuie sa se intoarca din Brazilia cu o medalie. In 2005, cu Tadici pe banca, Romania a obtinut medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, iar in 2007 tricolorele au ocupat locul 4 la Campionatul Mondial din Franta

● Jurnalul National: Domnule Tadici, cum vedeti grupa Romaniei la Campionatul Mondial din Brazilia?
● Gheorghe Tadici: Tunisia, Cuba si Japonia sunt partenere de antrenament, Brazilia are un atu ca joaca acasa, dar atat, iar Franta nu mai e cea din 2007. Este o echipa sub noi si trebuie sa o invingem ca sa terminam grupa pe primul loc. Faptul ca din grupe se trece direct la un sistem eli­minatoriu poate reprezenta un avantaj pentru noi. Romania are forta sa invinga orice nationala din lume la ora actuala.

● Ne vor lipsi cateva jucatoare. Cum evaluati lotul convocat de Radu Voina?
● Nu contest ca ne vor lipsi cateva jucatoare de mare valoare, insa in lot se afla 11-12 handbaliste care au urcat pe podium in 2005 si 2010. Parerea mea este ca cel putin patru jucatoare nu trebuiau convocate. Denisa Dedu, Carmen Buceschi, Daniela Babeanu, chiar eleva mea de la HC Zalau, sunt mult prea tinere pentru un astfel de turneu final si nu cred ca vor putea ajuta nationala. Aceeasi parere o am si despre Carmen Amariei, o jucatoare de mare valoare, dar care se pregateste la o echipa de Divizia B.

● Avem sanse la o medalie?
● Sper sa nu ma inteleaga lumea gresit, dar le doresc sa repete esecul meu din 2007, cand Romania a jucat finala mica si acel rezultat a fost considerat un esec. Trebuie sa fim cu gandul si la Olimpiada de anul viitor, de aceea suntem obligati sa ne clasam minimum in primele 7, dar, cu putina sansa, eu cred ca putem obtine o medalie. Avem un lot omogen, va­loros, care sper sa isi atinga varful de forma cu ocazia acestui turneu final.

×
Subiecte în articol: cm handbal feminin 2011