x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gimnastele şi-au apărat aurul în Bulgaria

Gimnastele şi-au apărat aurul în Bulgaria

de Mihai Igirosanu    |    18 Mai 2014   •   16:46
Gimnastele şi-au apărat aurul în Bulgaria
Echipa feminină a României a obţinut din nou titlul european, repetând performanţa de acum doi ani, din Belgia

Fetele conduse la Sofia de antrenorul-coordonator, Octavian Bellu şi de antrenorul Lucian Sandu au cucerit, în week-end-ul care tocmai a trecut, la Campionatele Europene de la Sofia titlul continental pe echipe, performanţă pe care o obţinuseră şi la precedenta ediţie, desfăşurată acum doi ani, la Bruxelles. În finalele pe aparate, de ieri, România a reuşit să mai strângă trei medalii, toate cucerite de vedeta lotului, Larisa Iordache. Ea a cucerit aurul la sol, argintul la bârnă şi bronzul la sărituri.

Triumf în stil mare

Coordonate din tribune de magistralul Octavian Bellu şI îndrumate de pe marginea aparatelor de antrenorul Lucian Sandu, echipa României, formată din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă şi Silvia Zarzu, s-a instalat pe prima poziţie chiar după încheierea primei rotaţii. România a câştigat trei dintre cele patru probe ale concursului pe echipe, prestaţia din start, de la sărituri, unde Andreea Munteanu a obţinut cea mai mare notă a zilei, 14.933, retezând moralul principalelor contracandidate, Rusia şi Marea Britanie. După celelalte trei aparate, clasamentul final a găsit România pe prima treaptă a podiumului, încununată campioană europeană, britanicele obţinând argintul, iar rusoaicele fiind nevoite să se mulţumească cu bronzul. “Mi-am dat seama că vom câştiga după bârnă. Am făcut un pas mare pe drumul reconstrucţiei dorite, dar eu consider aceste Campionate Europene doar un reper înaintea Campionatelor Mondiale din toamnă – acolo unde se vor afla şi China, şi SUA –, cum disputele de la Nanjing sunt, la randul lor, un punct de trecere către Jocurile Olimpic. Eu nu mă entuziasmez prea tare, nu a fost un concurs cîştigat en fanfare, au fost şi greşeli. E un pas mare, dar peste cîteva luni se vor întîlni la Mondiale, cu alte gimnaste, cu un alt potenţial. Trebuie să fim constienţi că echipa Rusiei e în formare'' a declarat Ocravian Bellu.

Aur, argint şi bronz pentru Larisa!

Europenele destinate senioarelor s-au încheiat duminică, atunci când sala din Sofia a găzduit finalele pe aparate. Calificată în toate cele patru finale, cea mai importantă gimnastă a lotului României, Larisa Iordache a mai adus încă trei medalii delegaţiei noastre. Larisa a cucerit medalia de aur în concursul de la sol, împărţind prima treaptă a solului cu italianca Vanessa Ferrari, ambele gimnaste fiind notate cu 14.800. În prima finală a zilei, Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la sărituri, primind pentru cele două execuţii nota 14.533 şi fiind devansată de elveţianca Steingruber şi de rusoaica Pavlova. În competiţia de la bârnă, gimnasta noastră a avut o evoluţie foarte bună, notată cu 14.800, dar a fost depăşită de rusoaica Kharenkova, care a primit 14.933.

×