x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Horia Tecău a câştigat turneul Australian Open la dublu mixt

Horia Tecău a câştigat turneul Australian Open la dublu mixt

de Robert Veress    |    Mediafax    |    28 Ian 2012   •   06:45
Horia Tecău a câştigat turneul Australian Open la dublu mixt

Tenismenul Horia Tecau a declarat ca traieste un sentiment minunat dupa ce a reusit, alaturi de americanca Bethanie Mattek-Sands, sa castige titlul la dublu mixt la Australian Open, informeaza site-ul oficial al competitiei.

"Este un sentiment minunat. Este foarte greu sa castigi un astfel de titlu. Am jucat doua finale pana acum si ma bucur ca in sfarsit am castigat una. Sunt putin grabit, trebuie sa fug la aeroport in jumatate de ora, dar va mai dura ceva acest sentiment si vreau sa ma bucur de el. Este bine ca am spart gheata, mai ales ca stiu cat de greu este. De acum inainte sper sa vina si alte titluri", a declarat Tecau.

Horia Tecau si americanca Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numarul 8, au castigat, duminica, proba de dublu mixt la Australian Open, primul Grand Slam al anului, dupa victoria in fata perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), favoritii 5, scor 6-3, 5-7, 10-3. Tecau si Mattek-Sands, ambii in varsta de 27 de ani, s-au impus dupa 102 minute de joc.

Horia Tecau a afirmat ca a fost ajutat foarte mult de partenera sa, mai ales dupa ce a pierdut in semifinale la dublu masculin si a fost nevoit sa joace imediat la dublu mixt.

"Bethanie m-a ajutat sa lupt in acel meci. Acum in finala, Leander si Elena au fost jucatori foarte buni. Ei au revenit in setul doi, dar este un sentiment mai frumos atunci cand castigi dupa o lupta grea", a spus romanul.

Si pentru Bethanie Mattek-Sands castigarea titlului este un lucru minunat: "Nu prea am fost nervoasa, prima finala, primul titlu, este un sentiment minunat. Eu am avut incredere in Horia si ne-am simtit bine in teren. Este un sentiment interesant sa ai un astfel de trofeu".

Bethanie le-a spus ziaristilor, razand, ca va bea sampanie cu Horia in vestiarul fetelor de la Australian Open, insa, din nefericire, "nu este alta femeie pe acolo".

Mattek-Sands a mai spus ca nu avea de gand sa mai joace la dublu mixt, dupa Openul Australiei de anul trecut, insa s-a razgandit si a reusit sa castige proba de dublu mixt pentru care aproape ca nici nu era inscrisa.

Ea a adaugat, in gluma, ca dupa meci Horia voia sa ramana pe teren si era sa fie scos de acolo de fortele de securitate.

Cei doi, care se grabeau sa prinda avionul, au mentionat ca vor sarbatori succesul saptamana viitoare.

Horia Tecau se afla la primul titlu de Grand Slam din cariera. De asemenea, Mattek-Sands este tot la primul titlu de Grand Slam din cariera.

Tecau a mai fost de doua ori intr-o finala de turneu de Grand Slam, in 2010 si 2011, la Wimbledon, la dublu masculin, alaturi de suedezul Robert Linstedt.

Romanul a depasit suma de un milion de dolari castigati din tenis in urma evolutiilor la Australian Open.

Prezenta lui Horia Tecau in finala unui turneu de dublu mixt a fost prima a unui roman din 1979. Ultimii romani ce au disputat o finala de Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac, care in 1979 pierdeau in ultimul act al turneului de la Roland Garros.

Ilie Nastase are in palmares doua titluri la doua la dublu mixt, ambele la Wimbledon, cu jucatoarea americana Rosemary Casals, in 1970 si 1972.

×