x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ian Thorpe va reveni în competiţie la JO 2012!

Ian Thorpe va reveni în competiţie la JO 2012!

02 Feb 2011   •   09:55
Ian Thorpe va reveni în competiţie la JO 2012!
Sursa foto: /Reuters

Înotătorul australian Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic, şi-a anunţat, miercuri, revenirea în competiţie pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, informează AFP.

Thorpe, cel mai decorat campion olimpic australian, a declarat că a luat decizia revenirii în luna septembrie.

El s-a antrenat în secret, în opt bazine diferite, pentru a nu trezi suspiciuni şi a cerut prietenilor "să mintă pe faţă" dacă erau întrebaţi despre proiectele lui.

"Decizia revenirii nu a fost luată uşor. Nu aş fi crezut că se poate întâmpla. Nu aş fi crezut niciodată că pot participa din nou la o competiţie. Dar sunt fericit. Fericit că am petrecut patru ani departe de bazin. Aveam nevoie de aceşti ani", a declarat Thorpe.

În ultimele luni, Ian Thorpe s-a antrenat prin SMS cu antrenorul echipei australiene Leigh Nugent şi nu şi-a anunţat familia de decizia revenirii decât în ianuarie.

Thorpe s-a retras din activitate în noiembrie 2006, la 24 de ani, după ce a dominat opt ani nataţia masculină. Cvintuplu campion olimpic, el a fost şi de 11 ori campion mondial şi a stabilit 23 de recorduri mondiale.

Ian Thorpe a afirmat că este mai matur şi decizia revenirii este luată din dorinţa de a face performanţă, nu pentru "banii sponsorilor".

Thorpe se va antrena în special la Abu Dhabi şi în Europa înainte de Jocurile Olimpice de la Londra.

"Este greu, dar sunt pregătit. Sunt lucruri în nataţie pe care nu le-am făcut şi aş vrea să le fac. Vreau să fiu din nou campion", a adăugat Thorpe.

×