x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi În sfârşit, telegondolă la Borşa

În sfârşit, telegondolă la Borşa

27 Noi 2008   •   00:00
În sfârşit, telegondolă la Borşa

O poveste care părea fără sfârşit. Un vis care părea ireali­zabil. Primăria din Borşa a reuşit în sfârşit să construiască o telegondolă prin care speră să transforme din nou orăşelul din nordul ţării în una dintre cele mai căutate staţiuni de schi.



Aflată în Munţii Rodnei, Borşa este celebră datorită pârtiei Poiana Ştiol, una dintre cele mai bune din ţară. Accesul în staţiune se poate face atât din Moldova, pe la Vatra Dornei, cât şi dinspre Baia Mare, pe la Vişeul de Sus.

A VENIT APA.
După multe discuţii, planuri, proiecte, licitaţii, contestaţii şi alte lucruri tipic birocratice, la Borşa s-a mişcat ceva anul ăsta. Nu e vorba doar de şoseaua spre Baia Borşa, care s-a surpat atunci când inundaţiile au făcut prăpăd în zonă.

Drumul a fost reparat, astfel că cei care vor să schieze în nocturnă pe pârtia Pricop o pot face fără nici o problemă. Dincolo, în staţiunea Borşa, la poalele munţilor, a început montarea unei telegondole Doppelmayr identică cu cea de la Piatra-Neamţ sau Sinaia. De altfel, constructorul este acelaşi, Dunărea SA, societate care s-a angajat să predea lucrarea încă de anul acesta. Autorităţile locale spun că acest lucru este imposibil, dar recunosc că le-ar face plăcere ca de Sărbători noua instalaţie de transport pe cablu să funcţioneze.

Oricum, chiar dacă telegondola va fi gata, pârtia care va fi deservită de această telegondolă, una foarte dificilă, nu va fi deschisă, deoarece nu s-a lucrat absolut deloc la amenajarea ei. În aceste condiţii, telescaunul vechi de pe pârtia Poiana Ştiol va rămâne în continuare la putere.

×
Subiecte în articol: staţiuni