x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Iga Swiatek, la cea de-a 70-a săptămână consecutivă ca număr 1 WTA, alături de Steffi Graf și Martina Hingis

Iga Swiatek, la cea de-a 70-a săptămână consecutivă ca număr 1 WTA, alături de Steffi Graf și Martina Hingis

de Redacția Jurnalul    |    01 Aug 2023   •   00:20
Iga Swiatek, la cea de-a 70-a săptămână consecutivă ca număr 1 WTA, alături de Steffi Graf și Martina Hingis
Sursa foto: Hepta

Iga Swiatek domină circuitul profesionist de tenis feminin WTA în ultimele 15 luni, după retragerea australiencei Ash Barty. Poloneza începe acum a 70-a săptămână consecutivă în fruntea clasamentului.

Swiatek a cucerit primul titlu din carieră pe teren propriu în weekend, învingând-o categoric în finală pe Laura Siegemund, cu 6-0, 6-1. Ea a devenit prima poloneză care câștigă un titlu la nivel de circuit în țara sa natală, într-o săptămână haotică, plină de întreruperi cauzate de ploaie, la Poland Open.

În urma câștigării titlului de la Varșovia, ea pornește în cea de-a 70-a săptămână consecutivă în fruntea tenisului feminin. De la retragerea lui Ashleigh Barty, Swiatek a preluat fotoliul de lider și nu l-a mai cedat.

„Vreau să mulțumesc echipei mele și familiei mele. Nu este ușor să joci la Varșovia, dar sunt foarte fericită că am reușit și am făcut tot ce am putut astăzi, după o zi destul de obositoare ieri.", a spus poloneza după câștigarea turneului.

Un punct cheie de remarcat, este că acesta este primul stagiu al lui Swiatek ca număr 1 mondial. În ciuda eforturilor depuse de Aryna Sabalenka pentru a o detrona, poloneza și-a păstrat poziția obținută pentru prima dată. Această performanță o aduce într-un top select, ea devenind doar a treia jucătoare din istoria WTA care se menține pe locul 1 timp de 70 sau mai multe săptămâni, la prima apariție ca lider. Celelalte două sunt Steffi Graf (186 de săptămâni) și Martina Hingis (80 de săptămâni).

Jucătoarea de 22 de ani se află pe locul 11 în topul jucătoarelor WTA cu cele mai multe săptămâni pe primul loc. Swiatek se află la o singură săptămână în urma vedetei daneze Caroline Wozniacki, care ocupă locul 10. Swiatek este, de asemenea, a opta jucătoare din istoria clasamentului WTA care acumulează 70 de săptămâni consecutive pe locul 1, indiferent de momentul carierei în care a obținut această performanță.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Iga Swiatek wta Steffi Graf Martina Hingis