x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Incredibilă echilibristică: un american de 40 de ani traversează un HĂU de 1 kilometru pe coardă, fără asigurare!

Incredibilă echilibristică: un american de 40 de ani traversează un HĂU de 1 kilometru pe coardă, fără asigurare!

20 Dec 2011   •   09:27
Incredibilă echilibristică: un american de 40 de ani traversează un HĂU de 1 kilometru pe coardă, fără asigurare!

Recordurile francezului Philippe Petit, care, intre altele, a traversat, in 1974, distanta dintre cele doua turnuri World Trade Center, pe o coarda, fara asigurare, sunt in pericol.

Americanul Dean Potter a reusit, recent, performanta de a strabate dinstanta de aproximativ 30 de metri dintre doua stanci din Parcul Yosemite (SUA), in aceleasi conditii. Sub Potter se casca un hau de un kilometru, mult mai mare decat distanta fata de sol la care s-a aflat Petit. In plus, curentii de aer par sa fi fost mult mai puternici in timpul traversarii efectuate de american.

Potter este un pasionat al sporturilor extreme, fiind catarator cu mainile goale, una dintre reusitele sale in acest domeniu fiind ascensiunea pe varful The Reticent Wall (Zidul reticent), cel mai greu traseu al masivului El Capitan, din Parcul Yosemite.

De asemenea, Potter este parapantist si saritor cu costumul 'liliac' (un costum cu membrane intre membre, care permite o cadere prelungita si chiar un zbor controlat dupa saltul in gol). (RV)

×