x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Info

Info

23 Aug 2008   •   00:00
Info

23 august 2008:Olandezul Maaerten van der Weijden, care a cîştigat medalia de aur în proba de 10 km din cadrul concursului de nataţie, a fost bolnav de leucemie în urmă cu şapte ani, boală pe care a reuşit să o învingă.

CLARIFICĂRI. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a cerut Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG) să verifice vîrsta gimnastelor chineze bănuite că ar avea mai puţin de 16 ani, vîrsta minimă pentru participarea la Jocurile Olimpice. Giselle Davies, directorul de comunicare al CIO, a precizat însă că nu este vorba despre o anchetă oficială. Luna trecută, presa chineză şi New York Times şi-au exprimat îndoiala asupra faptului că sportivele He Kexin şi Jiang Yuyuan ar avea 16 ani.

 
CONTROALE. Comitetul Internaţional Olimpic a efectuat pînă ieri 4.620 de controale antidoping la Jocurile Olimpice de la Beijing, cu 70 mai multe decît s-a anunţat înainte de începerea competiţiei. Pînă la finalul JO, numărul controalelor antidoping se va ridica la 5.000. Din cele 4.620 de teste realizate la Beijing, 3.681 au fost de urină, iar 939 de sînge. De la deschiderea Satului Olimpic, pe 27 iulie, au fost depistate cinci cazuri pozitive.

 
LECŢIE. Olandezul Maaerten van der Weijden (foto), care a cîştigat medalia de aur în proba de 10 km din cadrul concursului de nataţie, a fost bolnav de leucemie în urmă cu şapte ani, boală pe care a reuşit să o învingă. "În urmă cu şapte ani îmi era teamă că nu voi mai trăi să devin campion olimpic. Cînd aveam dureri şi mă simţeam obosit, nu mă puteam gîndi la următoarele luni, nici măcar la următoarele zile. Acum sînt campion olimpic şi dacă există o morală a poveştii mele, ea ar fi aceea că nu trebuie să renunţi niciodată", a declarat olandezul.

×
Subiecte în articol: jo 2008